Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u saradnji sa pripadnicima Jedinice žandarmerije PU Prijedor u okviru plana turističke sezone sproveli su niz planskih operativnih aktivnosti usmjerenih na redukciju ulične prodaje narkotičkih sredstava koje su rezultirale pronalaskom i oduzimanjem određene količine opojne droge.

Nakon što je dana 27.06.2022 godine prilikom kontrole lica B.A. iz Prijedora pronađena i oduzeta biljna materija koja svojim izgledom asocira na mješavinu duvana i opojne droge marihuane ukupne bruto mase 28,5 grama i mrvilica, istog dana uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva i po narebi sudije Osnovnog suda izvršen je pretres stambenog objekta u Prijedoru koji koristi B.A. tokom kojeg su pronađene i oduzete dvije staklene posude sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 1.326 grama i metalna drobilica.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Omogućavanje uživanja opojnih droga“ B.A. je saslušan u svojstvu osumnjičenog i protiv istog će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela.

PU Prijedor
foto – ilustracija