merhamet-pomoc za porodicu maric (2)Novo rukovodstvo Muslimanskog dobrotvornog društva „Merhamet“ Prijedor uspjelo je u svojoj namjeri da ovu organizaciju „postavi na noge“ pa je krenulo i u realizaciju prvih akcija.

-Prešli smo u nove prostorije u naselju Raškovac u čemu nam je pomogla Gradska uprava Prijedora na čemu im se zahvaljujemo. Takođe smo dobili na korištenje prostor u društvenom domu u ovom naselju koji ćemo koristiti kao skladišni prostor – potvrdio nam je Elvis Redžić, predsjednik „Merhameta“.

Na inicijativu Ahmeta Rešidovića, člana Nadzornog odbora, prva akcija novog rukovodstva odrađena je u Ljubiji kod porodice Marić.

-Odlučili smo se da pomognemo ovoj četveročlanoj porodici koja zaista teško živi. Igor Marić je teški dijabetičar, njegova supruga Milica imala je karcinom na dojki, dva puta je operisala oči zbog mrene i pucanja mrežnjače, sinu Smiljanu bubrezi rade samo 10 odsto, a kćerka Dubravka je psihički bolesna i nesposobna za svakodnevni život. Zahvaljujući donacijama, uspjeli smo da im obezbijedimo paket osnovnih životnih namirnica, te prijeko potrebnu flaširanu vodu koju Smiljan zbog svoje bolesti mora koristiti – rekao je Redžić.

On je pozvao sve one koji na bilo koji način mogu pomoći ovoj porodici, ali i drugim Prijedorčanima koji teško žive, da se uključe u humanitarne akcije „Merhameta“ ili sami organizuju nešto slično.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Ahmet Rešidović
merhamet-pomoc za porodicu maric (3) merhamet-pomoc za porodicu maric (1)