Preko dvije stotine trkača i biciklista krenulo je jutros sa gradskog trga, u okviru “Trke iz bloka”, humanitarnog događaja koji se po drugi put održava u Prijedoru.

Organizatori, “Srbi za Srbe”, oduševljeni su odzivom učesnika pred kojima je relacija duga 14 kilometara, od centra grada do Manastira Klisina.

Kotizacija za učešće iznosi 20,00 KM.

“Sredstva od ove trke, namijenjena su porodicama sa četvoro i više djece iz Prijedora i Oštre Luke”, rekao je Duško Kaurin, član humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”.

Mladen Stupar, jedan od organizatora, rekao je da je destinacija ista kao i prošle godine, ali da ovog puta pomjeraju granice, što potvrđuje i masovniji odziv trkača. Očekuje se da će učesnici do Manastira Klisina doći oko 11 časova.

“Prijavili su se trkači i biciklisti iz Banjaluke, Gradiške, Prnjavora, Novog Grada, Prijedora i drugih gradova. Zaista smo zadovoljni, jer su ljudi prepoznali naš cilj”, rekao je Stupar.

Učešćem u “Trci iz bloka”, podršku ovom humanitarnom projektu dali su gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor i zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević.

“Grad Prijedor uvijek se odaziva ovakvim humanitarnim akcijama, pogotovo kada su namijenjene za pomoć višečlanim porodicama”, rekao je Javor.

Iz organizacije “Srbi za Srbe” najavili su da će 31. jula na sportskom terenu kod Dvorane “Mladost” biti održana peta “Trojka iz bloka”.

Organizacija “Srbi za Srbe” nastala je početkom 2006. godine.

Dosad su prikupili preko devet miliona evra donacija i pomogli 2.800 porodica odnosno 14.500 djece širom Balkana.

kozarski.com