U Tužilaštvu BiH ispitana su trojica uhapšenih u nastavku akcije “Storidž”, koji su povezani sa narko-grupom koja djeluje na području Prijedora i okoline i dovode se u vezu sa Daliborom Railićem, koji je već u pritvoru.

U Tužilaštvu BiH rečeno je Srni da su svi državljani BiH, dostupni su organima gonjenja i za njih nije predložen pritvor.

“Osnova za predlaganje pritvora nije bilo, jer ne postoji opasnost od bjekstva i uticaja na svjedoke, a u koliko se u toku istrage utvrdi bilo kakvo ometanje postupka, može biti zatražen pritvor ili mjere zabrane”, navode u Tužilaštvu BiH.

Pripadnici ove organizovane grupe sumnjiče se za više teških krivičnih djela, povezanih sa strukturama organizovanog i narko-kriminala na području Prijedora i okoline, a pripadnici ovih struktura povezuju se i sa teškim ubistvom načelnika kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašića, saopšteno je ranije iz Tužilaštva BiH.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u nastavku operativne akcije “Storidž” uhapsili tri lica čiji su inicijali B.M, D.B i P.V. zbog sumnje da su izvršila krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet drogom.

srpskainfo.com – SRNA
Foto – ATV/youtube