Prije nekoliko dana počelo je postavljanje asfalta na dionici magistralnog puta Banjaluka – Prijedor, u dužini od 9,9 kilometara, zbog čega je ova dionica potpuno zatvorena za saobraćaj.

Automobili, kamioni, autobusi upućeni su na obilaznice, a oni koji žive u naseljima pored ove dionice snalaze se koristeći lokalne puteve i prečice.

Po onome što je ekipa Srpskainfo vidjela na terenu, radi se punom parom, veliki dio ove saobraćajnice već ima potpuno novi asfalt.

Radne mašine su svugdje, radnici užurbani, a neki od njih neupućenim vozačima govore kuda da idu, ako žele da stignu do Prijedora.

– Morate se vratiti u grad, na Lauš, pa preko Bronzanog Majdana – strpljivo objašnjava radnik vozaču koji je došao do semafora u Dragočaju i stao, jer dalje ne može proći.

A put od Prijedora do Banjaluke ovih dana vodi obilaznicom preko Omarske i Bronzanog Majdana, pa dalje prema Laušu i centru grada. Uvjerili smo se da je put sasvim solidan, gužvi baš i nema, a oni koji prolaze poštuju ograničenje brzine.

Na makadam ćete nabasati ako krenete iz Dragočaja prema Prijakovcima. Tada možete da se spustite na glavni put i zamolite radnike da vas puste da vozite preko svježe postavljenog asfalta, što je ipak lutrija.

Ili da se vratite nazad odakle ste došli, pa kroz Dragočaj ili Motike stignete do Banjaluke.

Vozači se ne bune puno, jer izbora nemaju, ali su, kako nam rekoše na terenu, sugrađani koji žive pored zatvorenog puta malo nervozni.

– Samo neka se malo strpe, brzo će ovo biti gotovo. Znamo da im nije lako, ali posao se mora završiti – kaže nam jedan od radnika “Prijedorputeva”, firme koja je angažovana za ovaj posao.

A posao bi, kako nam je ranije rečeno, trebalo da bude završen do 19. juna.

– Ekipe će na terenu raditi od pet ujutro do osam, devet uveče. Alternativa za ovih devet dana bila je da radimo sa puštenim saobraćajem, ali tada bi sve trajalo tri mjeseca – rečeno je iz prije neki dan iz ovog preduzeća.

Podsjećamo, saobraćaj je potpuno obustavljen za saobraćaj od Ivanjske do Dragočaja. Zbog toga se za saobraćaj koriste obilaznice Omarska – Bronzani Majdan – Lauš – Banjaluka, te Prijedor – Kozarska Dubica – Gradiška – Banjaluka.

– Na navedene obilaznice je upućen sav teretni saobraćaj, kao i putnici u tranzitu – rekli su iz “Puteva RS”.

srpskainfo.com

Video možete pogledati OVDJE