U crkvi Svete Trojice u Prijedoru u subotu uveče koncert je održao pojački sastav “Srbski pravoslavni pojci” iz Beograda.

Protonamjesnik Dragan Hrvaćanin rekao je novinarima da je riječ o cjelovečernjem duhovskom koncertu koji je organizovan povodom obilježavanja slave grada Prijedora i crkve Svete Trojice – Duhovi.

Prijedor: Koncertom “Vile” počele Duhovske svečanosti

“Odlučili smo da višednevnim programom uveličamo obilježavanje naše slave i imamo goste iz Beograda, a riječ je o jednom a kapela sastavu koji je pobrao simpatije na svojim mnogobrojnim nastupima”, rekao je Hrvaćanin.

Marko Kačarević, inače osnivač pojačkog sastava “Srbski pravoslavni pojci” rekao je da su se pozivu da nastupe u navečerje slave grada Prijedora i ovdašnje crkve rado odazvali i da su se publici predstavili tradicionalnim pjesmama duhovnog, nacionalnog i etno karaktera.

Budući da su Duhovi i njihova krsna slava oni će u nedjelju od 9 časova prisustvovati i svetoj liturgiji u crkvi Svete Trojice i osveštanju slavskog kolača i žita.

Time će biti završene Duhovske svečanosti koje su u Prijedoru započele u petak nastupom Srpskog pjevačkog društva “Vila” iz Prijedora i promocijom knjige “Sakralna arhitektura Banjalučke eparhije” autora Slavoljuba Lukića, Bojana Vujinovića i Marka Jankovića.

prijedorgrad.org