Večeras je u Prijedoru promovisana monografija o glumici Nedi Arnerić, naziva „Čarobna melanholija“ koju potpisuje Anita Panić. Sama autorka kaže da je Nedu lično poznavala, opisavši veliku glumicu kao skromnu osobu, bez obzira na impozantnu karijeru na sceni, velikom platnu i malim ekranima.

– Nije bilo jednostavno obuhvatiti i staviti u monografiju sve o jednoj takvoj ličnosti, sa takvom biografijom. Imam običaj reći da je to bilo težak, ali lijep posao. U knjizi se nalazi mnogo zanimljivh ličnosti i velikih imena iz svijeta filma poput Lordana Zafranovića, Svetozara Cvetkovića, Milice Kralj, Milana Jelića. Tu je veliki Rade Šerbedžija koji je rekao da je Neda bila rođena negdje u svijetu, na drugom mjestu, da bi bila Brižit Bardo – rekla je Panićeva, kojoj je ovo treća monografija, budući da je napisala i one o Petru Kralju i Mileni Dravić.

Iz Narodne biblioteke „Ćirilo i Metodije“, koja je domaćin ovog književnog događaja, rekli su da je promocija dio prijedorskog Ljeta kulture

Već 15. juna biće promovisana zbirka poezije Kristine Plavšić pod nazivom „Pisma za izgubljenog putnika“. Iz ove ustanove najavljuju brojne sadržaje tokom ljeta, među kojima se izdvaja „Knjigomanija“, koja će biti održana u julu u samom centru grada.

kozarski.com