Nakon dvije “korona” godine u našem gradu su ponovo održane proslave srednjoškolskih maturskih večeri ali i maturske šetnje.

Prošle sedmice su “led probili” učenici Gimnazije “Sveti Sava” i Muzičke škole “Savo Balaban” Prijedor.

Potom je uslijedilo matursko veče Srednjoškolskog centra Prijedor i Ugostiteljsko-ekonomske škole Prijedor.

Ovoga četvrtka na red su došle i preostali prijedorski maturanti srednjoškolci, učenici Centra “Sunce”, Elektrotehničke škole, Mašinske škole i Poljoprivredno-prehrambene škole.

Nakon brojnih čestitki i fotografisanja za uspomenu sa roditeljima, rodbinom i prijateljima, ispred svojih škola, maturanti su prošetali glavnim ulicama našeg grada praćeni brojnim sugrađanima, da bi svoje slavlje nastavili u hotelu “Prijedor” i hotelu “Le pont”.

Ono što je mnogima “upalo u oči” tokom šetnje prijedorskim ulicama, jeste veliki razmak između maturanata razlilčitih škola, kao da su se maksimalno trudili da se odmaknu jedni od drugih.

Da li je u pitanju namjera ili slučajnost ili je sve samo stvar loše organizacije, ne znamo, ali sama šetnja je trajala duže od očekivanog što je dovelo do saobraćajne gužve na više mjesta uzrokovane blokiranim raskrsnicama u dijelovima grada kuda su maturanti prolazili.

Svim maturantima prijedorskih srednjih škola internet portal www.prijedordanas.com upućuje iskrene čestitke sa željom da uspješno nastave svoje školovanje onima koji se za to odluče a ostalima želimo da što prije pronađu posao i rade ono za šta su se školovali.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com