Gradska uprava Prijedor u subotu je otvaranjem dječijeg igrališta u Brezičanima nastavila akciju uređenja prostora za naše najmlađe sugrađane u svim dijelovima grada gdje za to postoje potrebe i adekvatan prostor.

Sekretar Kulturno-umjetničkog društva “Milan Egić” iz Brezičana Žarko Malbašić izjavio je da su postavljeni novi elementi na dječijem igralištu i uređeni postojeći ispred obližnjeg društvenog doma.

“Ovo je veliko naselje i ranije dok je bilo manje ovih igračaka dolazilo je dosta djece, pa se nadamo da će ih sada biti još više”, rekao je Malbašić.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović izjavila je, da je nakon prošle godine i otvaranja 12 dječijih igrališta, ovo nastavak te aktivnosti.

“I ove godine započinjemo istu akciju `Za srećno djetinjstvo` i nakon ovog, u planu je izgradnja igrališta u okviru Dječijeg vrtića `Radost` i u drugim naseljima gdje za to postoji potreba”, istakla je Kasalovićeva.

Direktor JKP ” Komunalne usluge” Dalibor Grabež je istakao da je ovo preduzeće odlučilo da i u narednom peridou bude aktivni učesnik u ovoj akciji.

“Zadovoljstvo nam je da i ove godine nastavljamo saradnju sa Gradskom upravom i na pripremi terena i ugradnji ovih dječijih igrališta. Mi sami proizvodimo ove elemente, tobogane , ljuljaške i klackalice i nadam se da ćemo ove godine i samo donirati još dva igrališta”, rekao je Grabež.

Ova aktivnost je bila dio programa obilježavanja Dana grada Prijedora, 16.maja.

prijedorgrad.org