Katarina Milosavljević iz Srbije i Jan Kokalj iz Slovenije, pobjednici su tradicionalne 27. Međunarodne ulične trke „Prijedor 2019“.

Članica Atletskog kluba “Crvena Zvezda” iz Beograda je svoju prvu pobjedu ostvarila ispred Tee Haber iz Dubrovnika (Hrvatska) i klupske koleginice Slađane Stamenković.

Član AK “Kladivar” iz Celja je do prvog trijumfa u Prijedoru stigao ispred Uroša Gutića iz AK “Borac” Banjaluka i Mladena Samardžića iz AK “Maraton” Brčko.

U današnjim trkama učestvovalo je oko 1.000 predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca.

Inače, manifestacija je počela trkom djece sa posebnim potrebama.

Organizator trka bilo je Društvo pedagoga fizičke kulture Prijedor, a promoter nekadašnja evropska prvakinja Snežana Pajkić Jolović.

Međunarodne ulične trke održavaju se u sklopu obilježavanja 16. maja – Dana grada Prijedora.

Grad Prijedor je, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, pokrovitelj 27. međunarodnih uličnih trka “Prijedor 2022”, koje se održavaju pod motom “Prijedor u srcu”.

Treba reći da je danas bio više nego primjetan mnogo veći broj učesnika i gledalaca nego što je to bio slučaj u nekoliko posljednjih godina prije korone.

Ovom prilikom treba pohvaliti i podmladak Crvenog krsta Prijedor koji je tokom trka bio prisutan širom staze kako bi pružio pomoć onima kojima je to bilo potrebno.

Iako su na današnjim trkama podijeljene nagrade za najbolje ima i onih pobjednika koji možda nisu bili najbrži ali treba ih spomenuti.

Ovoga puta izdvojićemo višečlanu porodicu Rendić iz Marićke.

Naime svih petoro mališana, četvoro osnovaca i jedan predškolac, učestvovali su u današnjim trkama, svako u svojoj uzrasnoj kategoriji.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com