darko nestorovicZadovoljni su se fudbaleri „Rudar-Prijedora“ vratili sa gostovanja ekipi „Zvijezda“ Gradačac sa osvojenim dragocjenim bodom u igri bez golova.

‘“Rudari’ sa Sane“ su zadržali nadu u opstanak u Premijer ligi BiH, jer sada i sami mogu da ‘“kroje“’ svoju sudbinu, s obzirom da sljedeće subote na svom terenu dočekuju direktnog konkurenta, ekipu „Travnika“.

-Bila je to ‘tvrda’ utakmica u kojoj smo naišli na silno motivisanog protivnika. Nažalost, nije birao sredstva da dođe do pobjede. Lazar Vulić u 28. minuti, nakon jednog oštrog starta iznesen je sa terena na nosilima, Marku Raičeviću je ozlijeđen nos, kao i Igoru Mišanu. Domaćin je stvorio nekoliko prilika, ali smo ih imali i mi i na kraju osvojili bod koji nam mnogo znači – priča šef stručnog štaba Darko Nestorović.

„Zeleno-crni“, doduše, ni poslije 577 minuta nisu zatresli mreže svojih rivala u premijerligaškog konkurenciji, ali Nestorovića optimizam ne napušta.

– Hrabri me činjenica da smo i protiv „Veleža“ u Mostaru, kao i u „krajiškom derbiju“ u Banjaluci sa „Borcem“ stvarali po dvije-tri šanse. Igramo znači, a nadam se da će doći i golovi, sada kada je najpotrebnije. Do posljednjeg kola, ostajem pri tvrdnji, neće se znati ko ispada, a ko će osvojiti šampionsku titulu. Čestitam momcima na zalaganju i borbenosti, a ukoliko ovakav pristup budu imali, možemo očekivati opstanak – smatra Nestorović.

NESTOROVIĆ ISPROVOCIRAN

Po završetku utakmice 27. kola bh. elite na stadionu ‘“Banja Ilidža“’ u Gradačcu, prilikom redovne konferencije za medije, došlo je do jednog nemilog događaja.

Kamerman BHT 1, pomjerajući u više navrata položaj Darka Nestorovića uspio je da ga isprovocira i strateg Priejdorčana je ljutito napustio prostoriju i nije želio da da izjavu.

Zvijezda Gradačac-Rudar Prijedor 0:0

Stadion „Banja Ilidža“ Gradačac
Gledalaca: 550
Sudija: Tomislav Ćuić (Tomislavgrad) 7
Žuti kartoni: Maksumić, Radivojević (Zvijezda Gradačac), Pejić, Milanović (Rudar Prijedor)

ZVIJEZDA GRADAČAC:
Brkić 6,5, Lazarevski 6,5 (od 79.minuta Zuhrić -), Pinjeiro 6, Sušić 6,5, Ordagić 6, Radivojević 6, Jugović 5,5, Islamagić 6, Maksumić 6,5, Dijata 5,5 (od 63.minuta Isanović -), Ahijuši 6 (od 52.minuta Kuzmanović 6)

RUDAR-PRIJEDOR:
Kozić 6,5, Tica 6,5, Stakić 6,5, Vulić – (od 28.minuta Raičević 6) Vidić 6 (od 46.minuta Milanović 6, od 90.minuta Beda -), Mišan 6, Kantar 6,5, Mirković 6,5, Aćić 6,5, Pejić 7, Jovičić 7
Igrač utakmice: Nebojša Pejić

N. Đerić