Marko Momić (41) iz Prijedora, osumnjičeni za teško ubistvo Mihajla Stupara zvanog Šmit, uhapšen je u Beogradu.

Dobro obaviješteni izvor kaže da je Momić uhapšen jutros oko osam časova na osnovu međunarodne Interpol potjernice koju je za njima raspisalo pravosuđe Republike Srpske.

Rasvijetljeno teško ubistvo u Prijedoru, policija traga za Markom Momićem

Momić se od marta prošle godine nalazio u bjekstvu, a direktno je osumnjičen za ubistvo Stupara koji je 11. marta prošle godine ubijen u naselju Raškovac, u blizini rijeke Sane u Prijedoru.

Ubistvo u Prijedoru: Muškarca nasmrt pretukli bejzbol palicom, pa pregazili automobilom – FOTO/VIDEO

Stuparevo tijelo je pronađeno nekoliko sati nakon zločina, a istragom je utvrđeno da je brutalno pretučen bejzbol palicom i pregažen automobilom.

Tragovi krvi pronađeni su u krugu od oko 100 metara i ukazivali su da je između njega i ubice došlo do sukoba, koji je prerastao u krvavi zločin. Nađeni su i polomljeni ostaci drvene palice kojom se vjeruje da je pretučen, kao i tragovi koji ukazuju da je pregažen automobilom.

Prijedorčanin brutalno ubijen dva mjeseca nakon izlaska iz zatvora – FOTO

Kao motiv ubistva pominjala se Šmitova veza sa trgovinom narkoticima, a među osumnjičenima se našao i Dalibor Railić zvani Dugi, koji je osumnjičen kao nalogodavac ubistva načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića, piše UNA.

Inače, za Momićem traga i pravosuđe Hrvatske zbog teškog ubistva i razbojništva koje je, kako se nezvanično saznaje, počinjeno u novembru 2019. godine u Selniku kod Ludbrega. Po toj potjernici Momić je uhapšen u decembru 2020. godine i tada su mu određene mjere zabrane koje je prekršio.

srpskainfo.com