U 29. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, Velež je na svom terenu dočekao Rudar Prijedor, a susret je završen rezultatom 1:0.

Dobar napad Veleža na startu utakmice, Brandao je ubacio, odbrana Rudara dobro reaguje u svom šesnaestercu. Igrala se druga minuta utakmice.

U 11. minuti Radović je pokušao iz slobodnog udarca, lopta odlazi preko gola, tako da nije bilo problema za golmana Šćekića.

Nakon toga prvo poluvrijeme je ponudilo fudbal za zaborav, a kakva je igra bila najbolje opisuje podatak da smo vidjeli svega dva šuta Veleža, lopta je otišla visoko preko gola, gosti nisu uputili udarac prema golu.

Vjerovatno da mogu oba tima bi obrisala prvo poluvrijeme koje je bilo jedno od najlošijih ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U drugom poluvremenu napokon smo vidjeli uzbuđenje. Igrala se 56. minuta kada je Vehabović odlično ubacio, a Peco zakasnio na loptu u dobroj poziciji, sreća je bila na strani Prijedorčana.

U 68 minuti pogodak u Mostaru. Grešku je napravio golman Šćekić, do lopte dolazi Ovčina vraća u sredinu, a to je sve pratio Peco i zakucao loptu u mrežu gostiju za 1:0.

U 79. minuti najbolja šansa za Rudar, Knežević je odlično šutirao, lopta odlazi malo pored gola Veleža. Minut kasnije Velež uzvraća preko raspoloženog Pece, ali golman Šćekić zaustavlja njegov udarac.

Do kraja utakmice Rudar je pokušavao da dođe do izjednačenja, ali Velež je bio skoncetrisan i na kraju upisao nova tri boda u prvenstvu.

VELEŽ – RUDAR PRIJEDOR 1:0 (Peco 68′)

VELEŽ:
Jovičić, Radović, Zvonić, Bajrić, Pršeš, Ovčina, Brandao, Peco, Hasanović, Vehabović, Dejanović.

RUDAR PRIJEDOR:
Šćekić, Asani, Sadiku, Pekija, Pavlović, Kulenović, Dojčinović, Knežević, Hodžić, Radulović, Jakupović.

sportsport.ba
Foto – FK Velež