U Rudar-Prijedoru opšta mobilizacija svih u klubu pred duel sa Slobodom. Trijumf nad tuzlanskim klubom donio bi ekipi dobru situaciju u borbi za opstanak.

Trijumf u Širokom Brijegu vratio je samopouzdanje ekipi. Dodatno ohrabrenje za trenera Srđana Marjanovića je činjenica da će na raspolaganju imati kompletna igrački kadar.

-Sloboda je po meni pobjedom u prošlom kolu napravila možda i ključni korak ka opstanku, ipak ta njihova sigurnost nas neće zavarati znamo šta nam znače tri boda. Ako potvrdimo pobjedu iz Širokog, onda ćemo se vratiti u život i moći da računamo na opstanak. Ovaj duel nam je prvo finale. Ako ne ostvarimo pobjedu onda nam tri boda iz prošlog kola neće ništa značiti. Što se tiče igračkog kadra imamo napokon sve igrače na raspolaganju. To je ohrabrenje jer onda imamo i dobra rješenja sa klupe i nadam se da ćemo uz pomoć publike zabilježiti tri boda i onda imati realne šanse za opstanak- rekao je trener Marjanović koji ističe da je gol u sudijskoj nadoknadi puno značio timu.

-Dali smo gol za 3:1 ali mogu reći da nam je puno značio da skinemo teret sa sebe, da bi trebalo da igrači bude reasterećeniji i da će nam dati dodatni motiv i da odlučno uđemo u subotnji meč.

Kapiten Nemanja Pekija je pozvao navijače da pomognu.

-Svjesni smo koliko nam ova utakmica znači i da nam trebaju tri boda. Imali smo dobru atmosferu tokom čitave sezone u ekipi, a pobjeda nas je dodatno motivisala. Sad imamo veliku šansu koju ne smijemo da propustimo da se pobjedom uključimo u ravnopravnu borbu za opstanak.

srpskainfo.com