Krupa – Omarska 4:0 (1:0)

Mrzić ‘44 ‘ 52, N. Babić ‘86, Perović ‘89

Sudija: Stefan Maletić (Bijeljina) Gledalaca:150

Žuti kartoni: Zdjelar (Omarska)

Crveni karton: Vedran Panić (Omarska) u 75. minutu

Krupa: Milošević -, Tvrdišić 7, Hadžić 7 (Blažević -), Luka Babić 7 (Marko Bundalo -), Đekić 7, Nikola Babić 7,5, Mitrović 7 (Perović 7,5), Mrzić 8 (Penić -), Nikodinović 7, Krneta 7, Vidović 7 (Banović 7). Trener: Ilić Vladimir.

Omarska: Jokić 5, M Ratković 5,5, Zdjelar 5,5, B Romanić 5,5 (Nišević -), Darko Romanić 5,5 (Milaković -), Panić 5,5, Grahovac 5,5, Dragan Romanić 5,5, Lukas Gavranović 5,5 (Šunić -), Stević 5,5 (Krecelj -), Vračar 5,5 (Stojnić -). Trener: Milenko Vuleta.

Lider Krupa je rutinski savladala oslabljenu Omarsku sa 4-0 i nastavila svoj pohod ka Premijer ligi. Rezultat je previsok, jer je do samog finiša Krupa vodila sa 2-0, da bi u poslednja četiri minuta postigla još dva gola i ostvarila ubjedljivu pobjedu. Omarska je bila vidno iscrpljena i energetski istrošena nakon utakmice sa Kozarom, a kada se tome doda da su na listu povrijeđenih dodani Jaćimović, Anđić i Đorđe Rosić, bilo je jasno da Omarskoj neće biti lako na gostovanju kod Krupe.

Krupa je od početka imala inicijativu, ali se Omarska disciplinovano i organizovano branila, pa domaćin nije uspjevao doći do izglednije prilike. Ipak u 44. minutu gosti gube jednu loptu na sredini terena, lopta dolazi do Mrzića koji sa ivice šesnaesterca preciznim udarcem pogađa malu mrežicu gola Jokića i dovodi Krupu u vođstvo.

Krupa je nastavila sa napadima i u drugom poluvremenu, a već u 52. minutu uspjela je uduplati vođstvo. Ponovo je Mrzić izašao sam pred Jokića i uspio ga savladati. Pokušavala je Omarska uspostaviti terensku ravnotežu, ali bilo je to danas veoma teško. U 75. minutu direktan crveni karton je dobio Vedran Panić zbog korištenja lakta i tad je bilo jasno da će bodovi ostati u Krupi.

U samom finišu utakmice, kad je ritam utakmice već opao, Babić i Perović postižu još dva gola i donose Krupi visoku i zasluženu pobjedu. Krupa je pokazala da ima kvalitet i da se zasluženo nalazi na liderskoj poziciji. Ostaje žal što Omarska zbog velikih problema sa povredama nije mogla danas ozbiljnije ugroziti domaćina.

Ritam je trenutno ubitačan, pa Omarska već u subotu dočekuje Tekstilac u direktnom okršaju za sedmu poziciju. Nadamo se da će se oporaviti neko od povrijeđenih igrača i da ćemo ponovo prisustvovati jednoj odličnoj predstavi Omarske. Sa druge strane Krupa gostuje kod Sloge u Doboju u derbiju prvenstva.

FK Omarska