Skupština grada Prijedora odlučila je danas da povodom Dana grada, 16. maja, povelju počasnog građanina dodijeli srpski članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, a plaketu grada posthumno Radenku Bašiću, načelniku sektora krim-policije u prijedorskoj Policijskoj upravi, koji je ubijen 21. marta.

Povelja počasnog građanina dodjeljuje se srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku zbog značajnog doprinosa u razvoju grada, kao i projektima od značaja koji su realizovani u Prijedoru.

“Riječ je o jednom od najuspješnijih političara na ovim prostorima koji je počasni građanin više gradova u Republici Srpskoj i dobitnik značajnih odlikovanja i priznanja kako u Republici Srpskoj tako i od međunarodnih predstavnika, država i institucija”, ističe se u obrazloženju.


Plaketa se Bašiću dodjeljuje zbog iskazane hrabrosti, profesionalnog i nesebičnog zalaganja i posvećenosti u radu u borbi protiv svih vidova kriminaliteta, očuvanja lične i imovinske bezbjednosti građana, za šta je dao najdragocjenije – sopstveni život.

Nagrada grada biće dodijeljena Gimnaziji “Sveti Sava” i “Vodovodu”, uz iznose od po 1.000 KM.

Odbornici su danas imenovali diplomiranog ekonomistu Miloša Marjanovića za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Prijedor.

nezavisne.com/SRNA