Rudar-Prijedor se ne predaje! Četa trenera Srđana Marjanovića se pobjedom u Širokom Brijegu 3:1 u potpunosti vratila u borbu za opstanak, a bio je ovo prvi trijumf na „Pecari“ nakon 12 godina.

Ovaj trijumf donio je samopouzdanje ekipi koja je u dosadašnjem dijelu šampionata Bosne i Hercegovine pretežno „prosipala bodove“ u finišu. Sad su na teškom gostovanju osvojila tri veoma važna boda a trener Marjanović ima nekoliko razloga za optimizam.

-Ovaj trijumf je pozitivan šok za sve nas i vjerujem da će puno da znači ekipi u finišu sezone. Definitivno nas je vratio u borbu za opstanak i osjetno popravio naše šanse da izborimo svoje mjesto u eliti i naredne sezone. Vratio nam je samopouzdanje ne samo zbog tri boda, već i zbog načina na koji smo došli do njih. Ono što me raduje je drugo poluvrijeme gdje smo odigrali zaista sjajno. Takođe kad smo poveli 2:1 nismo se branili, ofanzivom smo čuvali rezultat i na kraju smo za to nagrađeni i trećim golom u sudijskoj nadoknadi- istakao je trener Marjanović.

Jači za Amou i Redžića

U duelu protiv Sloboda Rudar prijedor će biti dodatno pojačan. Naime, u tim se vraća Džozef Amoa koji je odradio kaznu zbog kartona, a očekuje se da će tokmom sedmice sa treninzima početi i Ajdin Redžić, pa je moguće da je Prijedorčani u naredni duel ući jači i za odličnog veznog igrača.

Rudar je inače u finišu često ostajao bez bodova. Kad bi se gledao samo period do 75.minuta onda bi prijedorčani imali čak 14 bodova više. Ipak, u Rudaru gledaju samo naprijed.

-Sledi nam duel protiv Slobode. To je jedan u nizu mečeva koji su nam kvalifikacioni i u njemu treba da ovjerimo bodove iz Širokog Brijega. Sloboda dolazi u Prijedor rasterećena nakon trijumfa nad Leotarom i njima će to puno značiti. Znamo kako Tuzlaci igraju, kako se brane, igrali smo sa njima u pripremnom periodu, tako da znamo koje su njihove prednosti i mane. Spremićemo se tokom ove sedmice i vjerujem da bi u slučaju trijumfa napravili još jedan korak ka opstanku- dodao je trener Rudara.

Prijedorčani su dobili i novu upravu koja je krenula sa radom i uspjela da riješi neke probleme, pa sad stručni štab i igrači mogu potpuno da se okrenu samo dešavanjima na terenu.

srpskainfo.com