brdo-buducnost 1U okviru 23. kola Regionalne lige RS – grupa Zapad, na igralištu „Vedro polje“ Hambarine, domaće OFK „Brdo“ je dočekalo FK „Budućnost“ iz Šargovca.

Konačan rezultat ovog zanimljivog susreta glasio je 4-2 (3-0) a meč je obilovao sjajnim golovima sa obje strane.

Nakon početnog „ispitivanja snaga“, domaći su preuzeli inicijativu koju su krunisali vođstvom u 23. minuti.

Karupović je dodao za kapitena „Brda“ Dedića na oko 25 metara od gola „Budućnosti“, koji je loptu poveo nekoliko koraka a onda odličnim udarcem savladao Kunovca.

Petnaest minuta kasnije domaći su udvostručili prednost. Dobro su na lijevoj strani kombinovali Mirnes Muhić i Karupović koji upošljava Brkića a on neometan sa 7-8 metara šalje loptu u mrežu.

brdo-buducnost 2Igrala se sudijska nadoknada prvog dijela igre kada je Muhić uputio centaršut sa lijeve strane, lopta pogađa u ruku Jovanovića a sudija Kesić, koji se nalazio u blizini, opravdano pokazuje na bijelu tačku.

Siguran izvođač najstrože kazne za domaće bio je golman Vidović koji postavlja konačan rezultat prvog poluvremena od 3-0.

Prvi dio nastavka utakmice donio je drugačiju sliku na terenu, gosti su bili bolji i zasluženo su postigli dva evro-gola u kratkom periodu.

U 56. minuti lopta dolazi do Zdjelara koji iskosa sa lijeve strane na samoj ivici šesnaesterca domaćih, „hvata“ volej lijevom nogom i pogađa suprotni ugao golmana „Brda“ koji je paradom samo uljepšao ovaj pogodak.

Pet minuta kasnije gotovo na istom mjestu, Gredelj pravi nepotreban faul. Loptu uzima kapiten gostiju Vujinović koji majstorski pogađa gornji desni ugao Vidovićevog gola za 3-2.

Sve nade gostiju u povoljan rezultat na ovom meču „razbio“ je Mirnes Muhić koji je pogodio za 4-2 u 82. minuti susreta. Ovaj mladi napadač „Brda“ bio je s(p)retan pa je nakon kornera sa desne strane koji je izveo Gredelj na petercu zahvatio loptu leđima i matirao Kunovca te postavio konačan rezultat.

OFK „BRDO“ – FK „BUDUĆNOST“ 4-2 (3-0)

Igralište Vedro polje Hambarine
Gledalaca – 60
Sudije – Kesić, Aničić, Jelovac
Delegat – Milenko Tambić
Kontrolori – Radiša Vrhovac, Ranko Dragićević

Strijelci:
1:0 Dedić (23)
2:0 Brkić (38)
3:0 Vidović (45-11m)
3:1 Zdjelar (56)
3:2 Vujinović (61)
4:2 Muhić Mirnes (82)

BRDO
Vidović, Mešić, Kazaferović, Đurkić, Banović, Karupović(Šeipi), Kadirić(Čaušević), Muhić Mirnes, Gredelj, Brkić(Muhić Mehmed), Dedić

BUDUĆNOST
Kunovac, Radusin, Grković, Vujinović, Majkić, Špirić(Novak), Jovanović, Marjanović(Velaja), Marić(Jakovljević), Zdjelar, Jokanović