Na području Policijske uprave Prijedor tokom prethodnog vikenda realizovane su planske pojačane aktivnosti u cilju sprečavanja vršenja krivičnih djela, redukcije ulične prodaje narkotičkih sredstava, prekršaja iz oblasti javnog reda i mira i prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Operativno taktička mjera i radnja racija izvršena je u dva ugostiteljska objekta u Novom Gradu kom prilikom je kod lica iz Novog Grada pronađena i oduzeta određena količina opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, dok je kod maloljetnog lica pronađeno i oduzeto hladno oružje-bokser. Tokom vikenda evidentirano je šest prekršaja posluživanja alkohola maloljetnim licima i licima u vidno pijanom stanju.

Akcijom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sankcionisano je 158 učesnika, a iz saobraćaja su isključena 94 vozača. Lišenjem slobode zadržano je 19 vozača zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, kao i dva vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu. Kod jednog vozača pronađena je smeđa praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, čime je počinjen prekršaj po Zakonu o proizvodnji i prometu opojnih droga.

PU Prijedor
Foto – ilustracija