Fudbaleri Rudar-Prijedora su u gostima pobijedili Široki Brijeg nakon preokreta sa 3:1 u okviru 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na samom otvaranju utakmice nismo vidjeli neke izglednije prilike, te je Široki imao incijativu na sredini terena i strpljivo čekao svoju šansu da zaprijeti golu gostiju iz Prijedora.

Široki je u 28. minuti prvi put ozbiljno zaprijetio kada je u šansi bio jedan od igrača domaćeg tima, ali je Šćekić uspio to da odbrani.

Domaći su prijetili i u narednim minutama, no golman Rudara bio je na visini zadatka.

I kada se očekivao kraj prvog poluvremena Široki Brijeg je uspio da dođe do prednost. Domaći su sa 1:0 poveli u 45. minuti nakon što je poslije jedne akcije Sajak poslao loptu u svoju mrežu.

Široko je bio nešto bolji i u nastavku utakmice. Domaći tim je propustio nekoliko solidnih prilika na početku drugog dijela, ali nije bilo promjene rezultata.

Gosti iz Prijedora strpljivo su čekali svoju priliku u ovom meču, te su u finišu utakmice uspjeli da šokiraju Široki Brijeg.

Rudar je u 78. minuti uspio da dođe do izjednačenja kada je Nemanja Pekija savladao golmana domaćeg tima i pogodio za 1:1 i veliko slavlje igrača gostujuće ekipe.

Međutim, Rudar se nije zaustavio na tome. Gosti iz Prijedora su samo šest minuta kasnije došli do potpunog preokreta. U centru pažnje našao se Tomislav Knežević koji je nakon solo prodora sjajno pogodio za 2:1 i veliki preokret gostujuće ekipe.

No, to nije bilo sve od Rudara na ovom meču. Gosti su u četvrtoj minuti sudijske nadoknade došli i do trećeg gola i na kraju su slavili sa 3:1 na Pecari.

Za Rudar je ovo bila velika pobjeda u borbi za opstanak s kojom se klub iz Prijedora sada probio na 11. mjesto sa 22 boda i ima samo dva boda manje u odnosu na Leotar koji je deseti i na mjestu koje garantuje ostanak u Premijer ligi.

S druge strane, Široki Brijeg je ostao na šestoj poziciji sa 33 osvojena boda.

Premijer liga, 27. kolo:

Široki Brijeg – Rudar Prijedor 1:3

NK Široki Brijeg: Miškić, Medić, Čuljak, Valinčić, Mujan, Blagaić, Vukoja, Lukić, Begić, Jurić, Žulj.

FK Rudar Prijedor: Ščekić, Asani, Sadiku, Pavlović, Santos, Mandić, Sajak, Hodžić, Zekanović, Jakupović.

Tekst – sportsport.ba
Foto-jabuka.tv/borak.info