Rudnici željezne rude “Ljubija” a.d. Prijedor
Akademika Jovana Raškovića 1
79101 Prijedor

OBAVJEŠTENJE AKCIONARIMA

Obavještavaju se akcionari RŽR „Ljubija” a.d. Prijedor da od 01.05.2022. godine, mogu pristupiti naplati dividende iz dobiti Društva ostvarene u 2021. godini.

Dividenda u ukupnom iznosu od 15.000.000 KM, će se isplaćivati akcionarima po principu da svakoj akciji pripada isti nominalni iznos od 0,295406849 KM.

Akcionari sva uputstva i informacije vezane za pravo na isplatu dividendi mogu dobiti putem kontakt telefona, i to:
– na broj 052-216-900 – informacije za fizička lica i pravna lica
– na e-mail: rzrkont@teol.net – informacije za fizička i pravna lica.

Akcionari su dužni dostaviti potvrdu o broju aktivnog tekućeg računa iz banke i ovjerenu kopiju lične karte ili drugog identifikacionog dokumenta (za pravna lica potvrde, rješenja, iz odgovarajućih registara sudskih, komisije za hartije od vrijednosti i sl., a koja ne smiju biti starija od 3 mjeseca), na adresu Društva Akademika Jovana Raškovića broj 1. Prijedor.

Za maloljetno lice zahtjev podnosi roditelj, staratelj (zakonom propisani dokument kojim se potvrđuje svojstvo staraoca), odnosno organ starateljstva. Uz zahtjev se dostavlja izvod iz matične knjige rođenih i broj aktivnog tekućeg računa iz banke.

Akcionar koji trenutno ne boravi na teritoriji Bosne i Hercegovine može da ovlasti, odnosio da da punomoć drugom licu da podnese zahtjev za isplatu dividende. Punomoć mora biti ovjerena kod nadležnog opštinskog/gradskog organa uprave.

Napominjemo da pravo na dividendu iz dobiti Društva ostvarene u 2021. godini, imaju akcionari koji imaju status akcionara prema podacima Centralnog registra hartija od vrijednosti na dan 27.04.2022. godine, kao dan presjeka.

Provjeru statusa sa danom presjeka (27.04.2022. godine), akcionari mogu izvršiti kod Centralnog registra hartija od vrijednosti a.d. Banja Luka, ul. Sime Šolaje br. 1, ili kod Službe za informacije na broj 052-216-900.

U Centralnom registru hartija od vrijednosti akcionari mogu izvršiti provjeru upisanih podataka i ako postoje neslaganja u podacima o vlasnicima akcija koji se vode u Centralnom registru hartija od vrijednosti sa podacima iz ličnog dokumenta potrebno je uraditi usklađivanje.

Obavještavamo sve akcionare da vode računa o rokovima zastare svojih potraživanja prema Društvu i da pristupaju naplati dividendi kako bi ostvarili svoje pravo na dobit Društva.

U skladu sa članom 47. Zakona o privrednim društvima, potraživanja akcionara prema Društvu po osnovu dividendi zastarjevaju u roku od tri godine od datuma početka isplate dividendi.

Po proteku roka zastarjelosti, potraživanja akcionara prema Društvu po osnovu dividendi neće biti isplaćivana akcionarima, tj. protokom tog roka akcionari gube pravo potraživanja po osnovu dividendi.

Direktor
Stanko Vujković