Načelnik Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Dragoslav Kabić uručio je danas zahvalnice i prigodne nagrade za dvadesetak učesnika, pojedinaca i organizacija u ovogodišnjoj akciji “Čisto proljeće”.

“Ova akcija je bio način da se podigne svijest građana, da ne bacaju otpad mimo mjesta koja su za to predviđena i da čuvaju životnu sredinu. Moto akcije je bio `Za jedan dan očistimo naš grad`, a učestvovanje u akciji je bilo dobrovoljnog karaktera zbog čega upućujemo još veću zahvalnost svim njenim učesnicima”, izajvio je Kabić novinarima.

U organizaciji ovog Odjeljenja akcija pod nazivom “Čisto proljeće” po drugi put je u Prijedoru organizovana 20.marta kojom su na simboličan način obilježeni prvi dan proljeća i Svjetski dan šuma.

Da bi motivisali građane da učestvuju u ovoj akciji organizovan je i prijem fotografija prije i poslije čišćenja, a kao znak zahvalnosti i za dalju motivaciju, najvrijedniji građani nagrađeni su prigodnim nagradama.

Nagrade su bile 10 kompleta godišnjih ulaznica za Nacionalni park Kozara i poklon bonovi u vrijednosti od 50 KM, 100 KM i 200 KM za kupovinu u rasadniku Centra za sjemensko-rasadničku proizvodnju” Doboj radna jedinica “Gornja Puharska” Prijedor.

Akciji su se odazvali Planinarsko društvo Klekovača, Slavica Vokić iz Velikog Palančišta, Odbojkaški klub “Vožd”, mještani Jelićke, neformalna grupa mladih projekta “Ja srce Prijedor”, savjeti mjesnih zajednica Rizvanovići, Rakovčani i Lamovita, Odred izviđača “Dr Mladen Stojanović”, učenici Centra “Sunce”, osnovne škole “Jovan Cvijić” Brezičani, “Branko Radičević” Petrovo, “Desanka Maksimović” Prijedor, Osnovna škola “Kozarac” Kozarac i prijatelji, mještani Rakelića te Omladinska organizacija “Čuvari Sane” i prijatelji.

prijedorgrad.org