U Prijedoru sutra počinje obilježavanje 80 godina od pogibije narodnog heroja i legende potkozarskog kraja doktora Mladena Stojanovića.

Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koju organizuje Gradska organizacija SUBNOR-a u Prijedoru, a koja se održava kod spomenika doktoru Mladenu Stojanoviću ispred zgrade Gradske uprave.

Osim polaganja vijenaca brojnih delegacija, biće organizovan i prigodan kulturno-umjetnički program.

Sjećanje na doktora koji je ušao u legendu Kozare i Potkozarja prošireno je ove godine sa još nekoliko značajnih manifestacija koje je objedinilo Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor.

Predsjednik ovog udruženja Željko Šormaz potvrdio je Srni da će se u okviru ovog obilježavanja organizovati nekoliko značajnih događaja, uglavnom organizacija i udruženja koje su ponijele Stojanovićevo ime.

“Riječ je o aktivnosti Odreda izviđača `Dr Mladen Stojanović` u subotu, 2. aprila, u izviđačkom kampu u izgradnji, potom u nedjelju, 3. aprila, aktivnosti istoimenog teniskog kluba na teniskim terenima”, izjavio je Šormaz.

On je rekao da će u ponedjeljak, 4. aprila, u Kinu “Kozara” biti organizovana besplatna projekcija domaćeg filma “Doktor Mladen”, a narednog dana priredba u sali pozorišta povodom dana Osnovne škole “Dr Mladen Stojanović”.

U srijedu, 6. aprila, biće organizovani besplatni internistički pregledi u prijedorskoj bolnici koja je nazvana po doktoru Stojanoviću.

Niz ovih događaja koji slave nezaboravna djela i humanost doktora sa Kozare završavaju se u četvrtak, 7. aprila, posjetom grobu Mladena Stojanovića.

SRNA