Pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili su u noćas u Banjaluci dva lica za koja se sumnja da su učestvovali u ubistvu Radenka Bašića, načelnika sektora kriminalističke policije Prijedor, potvrdio je za ATV direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.

Nezvanično saznajemo da je uhapšen Aleksandar Mijatović, koji se sumnjiči da je pucao u Bašića, a pored njega uhapšen je i Dalibor Railić koji je već bio hapšen ali ga je prijedorsko Tužilaštvo pustilo na slobodu, te ga je MUP Republike Srpske sinoć ponovo uhapsio. ATV saznaje da se sumnja da je naručilac ubistva upravo Railić.

Kostrešević kaže da je to lice trenutno na kriminalističkoj obradi i da su nakon hapšenja obavijestili tužilaštvo u Prijedoru i Republičko javno tužilaštvo.

Na pitanje zna li se ko je naručilac, direktor kaže da policija od dana ubistva zna ko je naručilac i nije odustala od prvobitne verzije događaja, što je i dokazala.

Kostrešević nije htio otkrivati više detalja, a kako ATV saznaje jedan od uhapšenih se sumnja da je direktni izvršilac, a od ranije je poznat policiji i već je osuđivan za ubistvo.

Policija Republike Srpske bukvalno je juče pretresla svaki ćošak u banjalučkoj regiji, kako je to odmah po ubistvu najavio direktor policije, a juče zatražio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Tokom noći pretreseno je skoro svako vozilo i osobe koje se dovode i vezu sa kriminalnim miljeem.

atvbl.rs