Kuglaši prijedorskog “Rudara” prvaci su Republike Srpske.

Iako je do kraja doigravanja za prvaka Prve lige RS ostalo da se odigra još jedno kolo, pobjedom u direktnom duelu sa ekipom “Kozare” iz Gradiške, Prijedorčani su otišli na nedostižna tri boda prednosti, pa će gostovanje “Hercegovcu” iz Bileće biti samo formalnost.

Mada se nije tako činilo nakon regularnog dijela prvenstva kada je “Rudar” ima značajnu prednost u odnosu na ostale konkurente, lošija forma ekipe iz grada na Sani u doigravanju i sjana igra “Kozare”, doveli su do toga da se u ovom direktnom duelu odlučivalo o tituli.

Silovito je počeo Kozlina za goste u u prvom paru protiv Miljatovića te dobio dva set poena i imao 12 čunjeva viška.

Međutim, uslijedio je silovit odgovor kapitena domaćih koji dobija naredna dva seta sa velikom razlikom a time dolazi do prvog poena za svoju ekipu rezultatom 587:554.

Drugi par donio je duel Drinčića i Sandića.

Nakon tijesnog prvog seta koji osvaja domaći igrač, rezultat se okreće u korist gostujućeg igrača koji dobija naredna tri seta i osvaja bod sa 577:546 što u zbiru daje 1:1 i samo dva čunja viška za Prijedorčane.

Đorđe Mandić za “Kozaru” osvaja novi bod nakon što je bio bolji od Rujevića 584:555.

U četvrtom paru vidjeli smo najbolji rezultat čitavog meča.

Mladi Aleksa Mandić, koji je u posljednje vrijeme igrao sjajno, osvaja sva četiri seta i dobija bod nakon rezultata 600:559 protiv Mihajla Smiljanića.

Nakon više od dva sata igre rezultat je pred odlučujeće parove bio 2:2 uz 14 čunjeva viška za domaće.

U petom paru Mirza Dedić je oborio više čunjeva od protivnika, bilo je 545:534 protiv Dalibora Tatića koji ipak osvaja bod nakon što je bio bolji u setovima 2,5:1,5.

u posljednjem paru Mladen Džajić iz “Rudara” je potvrdio svoju konstantnost ovog proljeća pa je sa 576:550 u čunjevima i 3:1 u setovima donio treći bod za domaće i samo uvećao prednost u čunjevima.

Konačan rezultat glasio je 5:3 za “Rudar” koji je pobjedom i sa nova dva boda i teoretski osigurao titulu prvaka Prve lige RS i plasman u Premijer ligu BiH u narednoj kuglaškoj sezoni.

Treba reći da je tokom čitavog meča u prijedorskoj kuglani vladala sjajna atmosfera i teško da bi neko pomislio da se tako može navijati u jednom kuglaškom dvoboju.

Skandiralo se ime kluba, frenetičnim aplauzima i povicima je nagrađivana svaka pogođena “devetka” ili “osmica”, kuglaši su bodrili jedni drugi.

Nagrada je stigla na kraju, Kuglaški klub “Rudar” Prijedor od naredne sezone biće u društvu najboljih bh. ekipa u ovom sportu.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com