ognjen davidovic 1Potvrda činjenice da se u mlađim kategorijama FK „Rudar-Prijedor“ dobro radi, nedavno je stigla u vidu reprezentativnog poziva za mladog Prijedorčanina Ognjena Davidovića.

Naime, na poziv Sakiba Malkočevića, selektora kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, ovaj petnaestogodišnjak je kao član pomenute selekcije učestvovao na Trećem memorijalnom turniru „Josip Katalinski Škija“ koji je održan u Sarajevu.

U konkurenciji 6 ekipa domaća reprezentacija je u svojoj grupi odigrala neriješeno 1-1 sa vršnjacima iz Makedonije, pobijedila sa 3-1 selekciju grada Beograda da bi u finalu turnira poražena od reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država sa 4-1.

ognjen davidovic 2Svoje mjesto među najboljim kadetima zauzeo je i član „Rudar-Prijedora“ Ognjen Davidović koji je kao starter započeo sva tri susreta na poziciji desnog beka.

„Prezadovoljan sam, prije svega, zbog poziva u reprezentaciju BiH. Bilo je pomalo naporno jer smo igrali tri meča u četiri dana, ali pružio sam svoj maksimum“, rekao je ovaj mladić koji tek u avgustu puni 16 godina a kao uzor navodi Branislava Ivanovića, kapitena reprezentacije Srbije i igrača londonskog „Čelzija“.

„Bilo je ovo odlično iskustvo s obzirom da sam se po prvi put našao na spisku selektora Malkočevića čijim radom sam veoma zadovoljan. Mnogo mi znači što smo u meču sa Makedonijom postigli pogodak baš nakon mog centaršuta“, skromno dodaje Davidović koji kaže da mu ovaj nastup predstavlja veliki motiv za dalji rad.

ognjen davidovic 3Trener kadeta „Rudar-Prijedora“ Saša Keranović nije iznenađen pozivom za Davidovića i njegovim učešćem na ovom turniru u redovima kadetske reprezentacije BiH.

„Ovaj tim selektora Malkočevića je u stvaranju za naredne kvalifikacione cikluse. Povratne informacije iz tabora reprezentacije vezane za Ognjenov nastup u Sarajevu su veoma dobre i pozitivne. S obzirom da će uskoro biti novo okupljanje U-17 reprezentacije za mečeve u Makedoniji i Zenici, predviđeno samo za igrače iz domaće lige, na Davidoviću je da nastavi da kvalitetno trenira i igra pa sam siguran da novi poziv neće izostati“, rekao je Keranović.

Inače, Ognjen Davidović je „ulazno“ godište za kadetsku ekipu „Rudar-Prijedora“ i ovog proljeća je, iako igra na poziciji beka, postigao čak četiri pogotka u Omladinskoj Premijer ligi BiH.

Prema riječima Veljka Janjetovića, koordinatora Omladinskog pogona FK „Rudar-Prijedor“, igrači poput kadeta Ognjena Davidovića, juniora Siniše Saničanina i drugih mladića koji su dobijali pozive za okupljanja i nastupe za reprezentacije Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, budućnost su prijedorskog fudbala i ovog kluba.

„Svakako smo ponosni na rad našeg Omladinskog pogona i ovakvi pozivi dovoljan su dokaz da naši treneri koji rade sa mladim igračima, rade pravi posao i da, uprkos posrtanju prve ekipe, Rudar-Prijedor ima budućnost“, rekao je Janjetović.

Aleksandar Drakulić

Foto – Oslobodjenje.ba