rudar prijedor-mladost-foto (1)Oduševljeno su simpatizeri Rudar-Prijedora, a posebno oni iz navijačke grupe „Alkohol bojs“, koji su pjesmom podrili svoje ljubimce na utakmici 14. kola prvenstva Prve lige Republike Srpske u Ljubiji protiv Mladosti, ispratili igrače domaćih poslije pobjede od 3:1.

Izabranici trenera Zorana Bujića su igrom uvjerili sve da će siguno biti jedan od glavnih konkurenata za plasman u Premijer ligu.

Od početka nametnuli su svoj ritam i brzo dolazili do protivničkog šesnaesterca, a došli su u vođstvo u 25. minuti. U visini kaznenog prostora na lijevoj strani srušen je Dejan Kojić, a Filip Arežina iz slobodnog udarca centrirao na drugu stativu, da bi prvom strijelcu ekipe Siniši Radoji, koji je visoko skočio, preostalo da se „pokloni“ na loptu i peti put ove sezone zatrese mrežu rivala za 1:0.

I u nastavku „rudari sa Sane“ su dominirali, ali nisu uspijevali da savladaju veoma dobrog golmana ekipe iz Gacka, Slobodana Guzinu, do 60. minuta, kada je Dragan Ristić bio na pravom mjestu i uspješno iz blizine krunisao jednu od brojnih dobrih akcija svog tima, postigavši ujedno zvanični „prvenac“ u zeleno-crnom dresu za 2:0.

rudar prijedor-mladost-foto (2)Šteta je što najbolji igrač utakmice Filip Arežina u 75. minuti svoju odličnu partiju nije „začinio“ pogotkom. Sjajno je pucao sa ivice šesnaesterca u lijevi ugao Guzine, koji je bio na visini zadatka.

Pomalo neočekivano gosti u 81. minuti smanjuju na 2:1. Kapiten Rajko Ćeranić, koji se dosta trudio, pokušavajući da „poveže redove“ svog tima, prepustio je loptu na oko 20 metara iskosa sa lijeve strane Dušanu Vukoviću, a ovaj raspalio po njoj, da bi u visokom „luku“ završila u suprotnom gornjem uglu Dalibora Kozića.

Ipak, čuvar mreže Prijedorčana istakao se u 88. minuti zaustavivši šut Rajka Komnenića, kada je bio sa njim „oči u oči“.

Prethodno je već pitanje pobjednika bilo riješeno. U 85. minuti Ristić je, nakon dobre kontre uposlio kapitena Vedrana Kantara, koji je rutinski pogodio cilj za 3:1. Mogao je po ulasku u igru, jedan iz plejade nada Rudar-Prijedora koje treba njegovati, Nebojša Mrkić, u 88. minuti da se upiše u listu strijelaca, ali je iskosa sa desne strane, poslao loptu po zemlji kraj suprotne stative, a samo minut kasnije, gotovo iz iste pozicije „ušao mu je u šut“ Guzina.

Odata počast Škoriću i Tomiću

Prije početka utakmice Rudar-Prijedor: Mladost, zviždukom sudije Milana Stanivukovića, koji je dobro obavio posao sa svojim saradnicima, takođe Banjalučanima Sinišom Ivančevićem i Davorinom Zrnićem, kao i „četvrtim“ pomoćnikom Draganom Mejakićem, obavljen je minut ćutanja prisutnih.

Na taj način odata je počast nedavno preminulim Aleksandru Škoriću, novinaru koji je bio član Upravnog odbora prvoligaša Republike Srpske, i vjernom navijaču kluba Branku Tomiću.

Rudar-Prijedor: Mladost 3:1(1:0)

Ljubija
Stadion: Ljubija
Gledalaca: 300
Sudija: Milan Stanivuković (Banjaluka) 7,5
Strijelci: Radoja u 25., Ristić u 60. i Kantar u 85. za Rudar-Prijedor, a Vuković u 81. minuti za Mladost
Žuti kartoni: Nišević (Rudar-Prijedor), Komnenić (Mladost)

RUDAR PRIJEDOR:
Kozić 7, Šodić 7, Saničanin 7,5, Nišević 7, Burazor 8, Kojić 7,5, Radoja 7,5, Ristić 8 (od 88. Mrkić -), Arežina 8 (od 89. Gavranović -), Kantar 7,5, Ćulum 7

MLADOST:
Guzina 7, Salatić 5,5, Lozo 6,5, Perović 6, Pušara 5,5 (od 67. Dubljević -), Prelo 6,5, N.Sušić 6, Toholj 5,5 (od 82. D.Sušić -), Komnenić 6, Ćeranić 7, Vuković 7

Igrač utakmice: Filip Arežina

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – Ahmet Rešidović
rudar prijedor-mladost-foto (3) rudar prijedor-mladost-foto (4) rudar prijedor-mladost-foto (5) rudar prijedor-mladost-foto (6) rudar prijedor-mladost-foto (7) rudar prijedor-mladost-foto (8) rudar prijedor-mladost-foto (9) rudar prijedor-mladost-foto (10)