Stacionarni radari koji su postavljeni na području Policijske uprave Prijedor još uvijek nisu proradili i počeli da evidentiraju saobraćajne prekršaje.

Nakon što su se “crni stubovi” pojavili i na našem području krajem prošle godine, u brojnim viber grupama u kojima vozači jedni druge obavještavaju o policijskim patrolama i radarima, pisani su se razni komentari.

Dok neki smatraju da to nije ništa strašno ako se vozi po propisima, drugi “osipaju drvlje i kamenje” na policiju, baveći se najčešće neprovjerenim informacijama o tome koje prekršaje će ovi radari bilježiti i da li su proradili i kada će.

Da ima vandala kojima stacionarni radari smetaju, iako još nisu proradili, pokazuje i informacija da je jedan od njih oštećen.

-Dana 11.01.2022. godine od strane Policijskih službenika Policijske uprave Prijedor uočena su oštećenja stakla i kamere na stacionarnom radaru u ulici Slavka Rodića u Prijedoru. O navedenom je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu „Oštećenje ili uništenje javnih uređaja“ – potvrdila je portparolka PU Prijedor Zvezdana Alendarević.

Ona je dodala da policijski službenici PU Prijedor preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela i pronalasku izvršioca.

-O puštanju u rad stacionarnih radara koji su na području Policijske uprave Prijedor postavljeni u novembru mjesecu 2021. godine javnost će biti blagovremeno obavještena – potvrdila je Alendarevićeva.

Kako se moglo vidjeti, na crnom stubu kod kasarne u Prijedoru, nedostaje gornji dio u kojem je smještena kamera, koji se najvjerovatnije nalazi na popravci.

Podsjećamo, na području grada Prijedora stacionarni radari su postavljeni na putu Prijedor-Novi Grad kod novog nadvožnjaka, u ulici Srpskih velikana u naselju Gomjenica, na putu Priejdor-Kozarska Dubica u ulici Slavka Rodića kod kasarne i na putu Prijedor-Banjaluka u mjestu Kamičani.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com