kantarIako je Vedran Kantar, kapiten fudbalera Rudar-Prijedora, ove zime „jednom nogom“ već bio „viđen“ u premijerligašu BiH Vitezu, ostao je vjeran matičnom klubu. Jesenas na njega tadašnji trener Darko Nestorović nije mogao da računa, jer je bio kažnjen, te ga nije ga bilo na startu sezone u timu „rudara sa Sane“ i odigrao je devet prvenstvenih utakmica, postigavši jedan gol.

Međutim, iskusni ofanzivni vezista, koji će 31. marta napuniti 30 godina, u finišu je predvodio svoje klupske drugove ka vrhu, a bio i najbolji akter četvrtfinalnog susreta Kupa Republike Srpske u Modriči protiv istoimenog drugoligaša, kada je prvim golom najavio trijumf gostiju.

-Odlučio sam da i dalje nosim zeleno-crni dres poslije razgovora sa predsjednikom Goranom Bojićem, jer imam motiv da pomognem svom klubu u borbi za povratak u bh.elitu. U tim nastojanjima biće nam vjerujem lakše, jer smo u prvom dijelu, zbog renoviranja glavnog terena Gradskog stadiona, domaće utakmice igrali u Omarskoj i Ljubiji. Nadam se da ćemo imati pravu podršku naših vjernih simpatizera, posebno navijačke grupe „Alkohol bojs“ – priča Kantar.

Vratio se Vedo, koji je svojevremeno branio boje banjalučkog Borca, prije godinu dana nakon polusezone provedene u šampionskom mostarskom Zrinjskom, da pokuša sa „rudarima sa Sane“ da izbori opstanak u društvu najboljih. Nedavnim odlaskom Saše Stijepića i Dragoslava Stakića, od trojice, sada je ostao „posljednji musketar“ Prijedorčana iz ekipe, koja je 2009. godine ostvarila najveći uspjeh osvajanjem prvog mjesta u Prvoj ligi Republike Srpske.

-Novi šef stručnog štaba Zoran Bujić nametnuo je žestok tempo rada, insistiraće na agresivnosti u igri. Stoga je važno da fizički budemo spremni i da u nastavku takmičenja pružimo maksimum. Sve rivale poštujemo. Pokušaćemo da iskoristimo povoljniji raspored, jer imamo utakmicu više kod kuće, a dočekujemo, prema onome što su pokazali, glavne konkurente u borbi za titulu, lidera trebinjskog Leotara i Kozaru iz Gradiške – nastavio je Kantar.

Ove zime Rudar-Prijedor su napustili: Borislav Mikić, Saša Stijepić, Dragoslav Stakić, Ajdin Redžić, Igor Mirković, Milenko Devušić, Aco Đokić, Rastko Rokvić, Saša Pušac i treći golman Slaviša Stupar,a došli su: Dragan Ristić (Mladost, Velika Obarska), Igor Burazor (Travnik), Filip Arežina (Rudeš, Zagreb), Njegoš Despotović (Tekstilac, Derventa), Edvin Hamzić (Sloboda, Novi Grad), Borislav Nišević (Bratstvo, Kozarac), Emir Kukavica (Podgrmeč, Sanski Most) kao i čuvar mreže Marko Reljić, koji je do sada nastupao za Borac iz Kozarske Dubice.

-Bilo je promjena u igračkom kadru, ali od onih koji su jesenas igrali ostali su golman Dalibor Kozić, zatim Nebojša Šodić, Siniša Saničanin, Nemanja Pekija, Siniša Radoja, Čedomir Ćulum i Dejan Kojić. Novajlije su se dobro uklopile, kao i igrači iz podmlatka Rudar-Prijedora, a i kontrolne utakmice su pokazale tako – naglasio je Kantar.

N.Đerić/A.Drakulić