Odjeljenje za prostorno uređenje grada Prijedora trebalo bi da izda lokacijske uslove za izgradnju biciklističke i trim staze po obodu Pećanskog parka.

Da li će u ovoj godini biti izgrađene biciklistička i trim staza oko parka Prijedorčani su pitali nadležne u Gradskoj upravi pomoće servisa 48 sati koji je dostupan na sajtu Gradske uprave.

Građani navode da bi se tu mogli rekreirati i bez straha puštati djecu da voze bicikl.

Iz Gradske uprave odgovaraju da su u Odjeljenju za prostorno uređenje u toku postupci izdavanja lokacijskih uslova.

Budžetom za prošlu godinu za izgradnju trim staze rubom Pećanskog parka planirano je 50.000 KM iz kredita.

Međutim, najveći i najljepši park u Gradu na Sani mogao bi da dobije i nove sadržaje.

– Postoji potreba za uvođenje novih sadržaja u sklopu gradskog parka, a kako su park i stadion direktno povezani sve potrebe i mogućnosti trebalo bi objediniti i usaglasiti – naveli su iz Gradske uprave.

Oni su objasnili da je u toku procedura izrade regulacionog plana “Centar-Sjever” Blok 1, te da će nakon usvajanja plana, kada bude poznato koji radovi su neophodni, započeti zakonska procedura uređenja ovog područja.

U planu je da se i na Gradskom stadionu koji je odmah uz park postave adekvatni reflektori i promjeni podloga na centralnom terenu.

Takođe, ranije je najavljena i rekonstrukcija Ulice Mitropolita Petra Zimonjića na Pećanima, a za izgradnju trotoara u ovoj ulici prošlogodišnjim nacrtom budžeta planirano 116.000 KM iz kredita.

Ukoliko svi ovi planovi Gradske uprave budu realizovani, Pećani, Pećanski park i Gradski stadion biće mnogo ljepši i funkcionalniji.

Inače, krajem prošle godine rekonstruisana je Ulica Majora Milana Tepića, koja je pored Pećanskog parka do Rudničkih zgrada. U te radove utrošeno je oko 800.000 KM.

srpskainfo.com