gradska uprava prijedorGrad Prijedor raspisao je javni konkurs za izbor najpovoljnijeg projekta u u oblasti poboljšanja položaja mladih grada Prijedora za šta je iz gradskog budžeta namijenjeno 47.000 KM.

Tim novcem će se finansirati ili sufinansirati projekti kojima je cilj veće učešće mladih u društvenom životu, kreativno izražavanje mladih kroz različite oblike umjetnosti, promovisanje volonterizma, promovisanje odgovornog odnosa prema prirodi, unapređenje kvaliteta života i poboljšanje položaja mladih u ruralnim sredinama.

Omladinske organizacije uz prijavu treba da prilože dokaz o registraciji u Republici Srpskoj odnosno BiH, jedinstveni identifikacioni broj, kratak opis organizacije sa podacima o prethodno realizovanim projektima, projekat kojim konkurišu za dodjelu sredstava, bilans stanja i bilans uspjeha za prethodnu godinu ovjerene u APIF-u i broj žiro-računa.

Neformale grupe mladih treba da prilože dokaz o administrativnoj podršci formalnog udruženja građana, kratak opis organizacije sa podacima o prethodno realizovanim projektima i projekat kojim konkurišu za dodjelu sredstava.

Za projekte koji se provode u školama potrebno je dostaviti pisanu saglasnost direktora i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Prijavni obrazac dostupan je na veb stranici www.prijedorgrad.org i u Odjeljenju za društvene djelatnosti grada Prijedora.

Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objavljivanja, a konkurs je objavljen u današnjem izdanju lokalnih sedmičnih novina “Kozarski vjesnik” i na veb stranici grada Prijedora www.prijedorgrad.org.

Budžetska stavka od 47.000 KM za ovu namjenu manja je za 3.000 KM u odnosu na rebalans budžeta za 2013. godinu, a za 13.000 KM manja je u odnosu na plan budžeta za 2013. godinu.

SRNA