Milan Reljić, koji se nalazi u pritvoru u Njemačkoj zbog sumnje da je počinio ubistvo, te njegov sin Đulijano, osumnjičeni su da su pucali iz automatske puške na “opel astru” kojom je upravljala Ljubica Romanić, kćerka vlasnika firme “Peti neplan”, saznaje “Glas Srpske”.

Saznajemo da je ovo otkriveno tokom policijske akcije “Talijan” koju je sprovela Policijska uprava Prijedor. Osim starijeg i mlađi Reljić je nedostupan istražiocima i on je u bjekstvu.

– U ovoj akciji uhapšen je i Danilo Kljajić iz Prijedora kojeg terete da je zajedno sa ocem i sinom Reljić opljačkao firmu u Industrijskoj zoni „Celpak“ u Prijedoru. Mlađeg Reljića terete i da je učestvovao u pljački benzinske pumpe u Donjoj Bistrici kod Prijedora i ukrao oko 2.500 KM -rekao je izvor blizak istrazi.

Na “opel astru” kojom je upravljala Ljubica Romanić, kćerka Željka Romanića, vlasnika “Petog neplana” iz Omarske, pucano je u oktobru 2020. godine. Hitac je pogodio zadnje lijevo svjetlo i završio u sjedištu automobila. Romanićeva je uspjela da umakne napadačima nepovrijeđena.

Policijska uprava Prijedor, navodeći inicijale, saopštila je da su u akciji “Talijan” uhapsili jednu osobu, a da se traga za dvije zbog sumnje da su počinili razbojništva i tešku krađu.

Stariji Reljić optuživan je za milionske pljačke, a odležao je i osam godina zatvora zbog pljačke 1.035.000 KM iz Komercijalne banke u Banjaluci. Takođe je ključni svjedok protiv optuženih za milionske pljačke u predmetu “Trezor”, a to je postao nakon što je priznao svoju krivicu i ulogu u tim krivičnim djelima i nagodio se sa tužilaštvom.

– Akcija je usmjerena na rasvjetljavanje imovinskih krivičnih djela i 1. februara obavljena je kriminalistička obrada više lica sa područja Prijedora i Banjaluke koja se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela razbojništvo i teška krađa počinjenih na području operativne nadležnosti Policijske uprave Prijedor – saopšteno je iz policije.

Navodi se da je kriminalističkom obradom utvrđeno da je osumnjičeni G.R. iz Prijedora učestvovao u izvršenju krivičnog djela razbojništvo koje je počinjeno 25. jula 2020. u mjestu Donja Bistrica kom prilikom je prijetnjom upotrebe vatrenog oružja od radnika benzinske pumpe otuđen novac.

– Osumnjičeni je zajedno sa M.R. i D.K. iz Prijedora 12. oktobra 2020. godine počinio i razbojništvo kom prilikom su uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja nad radnikom obezbjeđenja, iz prostorija firme u krugu industrijske zone „Celpak„ u Prijedoru otuđili novac – saopšteno je iz policije.

Dodaje se da G.R. i M.R. terete da su 29. oktobra 2020. godine učestvovala u pokušaju razbojništva kom prilikom su počinili izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

– Oni su na lokalnom putu u mjestu Niševići pokušali zaustavili vozilo kojim je upravljalo oštećeno lice, te tom prilikom upotrijebili vatreno oružje. Utvrđeno je da su G.R. i D.K. u septembru i oktobru 2020. godine u Kozarskoj Dubici počinili dva krivična djela teška krađa od kojih jedno u pokušaju. Izvršenjem krivičnog djela „Teška krađa“ osumnjičeni su iz kuće oštećenog lica otuđili vatreno oružje – saopštila je policija.

U saopštenju se ističe da će nakon kompletiranja predmeta nadležnom tužilaštvu biće dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela.

– Osumnjičeni G.R. i M.R. su trenutno nedostupni policijskim službenicima i za istima će biti raspisana potraga-stoji u saopštenju.

Glas Srpske