Turnir u malom fudbalu „Prijedor 2022“ ulazi u svoju završnicu.

Nakon večerašnjih četvrtfinalnih mečeva poznati su učesnici polufinala, ekipe koje nastavljaju borbu za pobjednika i novčane nagrade.

Iako su svoj večerašnji meč počeli bez ijedne izmjene i sa igračem na poziciji golmana, ekipa Caffe Logo je svojom borbenošću i umijećem možda i iznenadila protivnike.

Nakon prvog poluvremena duela protiv odlične ekipe Sporting Lisabon imali su visokih 3:0.

Odličan je u tom dijelu igre na golu bio Sadžak koji je inače klasični napadač u velikom fudbalu dok su Kovačević, Marmat i ostali brzim kretanjem i sjajnim akcijama punili mrežu rivala.

U nastavku meča, direktno sa treninga stigla su i pojačanja u vidu golmana Trninića i Sajaka, ali vidljivo je bilo da im svima pomalo nedostaje snage zbog jakog tempa koji su sami nametnuli.

Iako je Caffe Logo sredinom nastavka imao visokih 5:1, igrači Sportinga se nisu predavali pa su na minut do kraja stigli do 5:4.

Na kraju ipak nisu imali dovoljno snage i vremena za potpuni preokret.

Drugi susret četvrtfinala igrali su Robini i Melifera, dvije ekipe koje su se odlično predstavile u dosadašnjem toku turnira, ali neko je morao ispasti.

Melifera je sjajno otvorila susret pa je Antonić u ranoj fazi postigao dva gola što je očigledno poremetilo njihove protivnike kojima je trebalo neko vrijeme da dođu do svoje igre.

Sjajno su zaustavili Sarhatlića, najboljeg igrača Robinija, od kojeg kreću gotovo sve akcije.

Nakon što su gubili sa 3:1 igrači Robinija pokušali su sa rizičnijom igrom doći do rezultatskog priključka, ali su iskusni igrači Melifere kažnjavali svaku grešku protivnika za konačnih 7:2.

Treći meč igrali su Caffe Mozaik i Portal Insajder in.

Ekipa za koju nastupaju igrači KMF Prijedor stigla je do sigurnog vođstva od 2:0 ali se njihovi protivnici nisu predavali.

Pri rezultatu 3:1 sredinom nastavka, crveni karton je dobio Panić nakon neopreznog prekršaja nad Isakovićem.

Mladi igrač je nekoliko minuta ležao na parketu dvorane, na trenutak je izgubio i svijest, a na kraju je intervenisala i služba prijedorske Hitne pomoći.

Kako je kasnije objavljeno, on je dobro, pa je nakon pregleda u bolnici pušten na kućno liječenje.

Petominutnu prednost igrača više igrači Portala Insajder in nisu iskoristili da unesu neizvjesnot u meč, čak su i primili gol a do kraja još jedan za konačnu pobjedu Caffe Mozaika od 5:1.

U redovim pobjednika osim golmana Burića sa nekoliko odličnih intervencija istakao se i Knežević sa postignutim het-trikom.

U posljednjem četvrtfinalnom susretu snage su odmjerile dvije ekipe sa imenima političkih partija, SDS Prijedor i SPS Prijedor.

Igralo se oprezno ali bilo je i propuštenih šansi na obje strane.

Nakon što u prvom poluvremenu nije bilo golova, SDS Prijedor je poveo početkom nastavka a potom udvostručio prednost.

SPS Prijedor je zaigrao sa golmanom u polju ali sjajno su se branili njihovi protivnici koji su u finišu meča još jednim pogotkom osigurali plasman među četiri najbolje ekipe na turniru.

U polufinalu koje se igra u subotu popodne sastaju se Caffe Logo: Melifera i Caffe Mozaik: SDS Prijedor.

Rezultati četvrtfinala – 21. januar:

Caffe Logo: Sporting Lisabon 5:4
Robini: Melifera 2:7
Portal Insajder in: Caffe Mozaik 1:5
SDS Prijedor: SPS Prijedor 3:0

Tekst i foto – www.prijedordanas.com