Na Kozari je u subotu otvorena sezona skijanja. Iako ga nema u velikim količinama, snijega ima dovoljno da se ljubitelji zimskih čarolija prepuste uživanjima i izazovima na ski stazama. Snijegu i zimskom ambijentu najviše su se obradovali mališani. Njih je danas na Kozari bilo mnogo. Neki od njih učili su svoje prve skijaške pokrete, a neki skijaju već više godina. Zajedničko im je da vole snijeg i skijanje i da uživaju u tome.

Na Kozari uživaju i stari skijaši, koji već godinama ne propuštaju početak sezone. Mirko Gojić iz Novog Grada kaže da mu skijanje i Kozara znače mnogo, da je organizacija dobra i da su staze svake godine bolje uređene.

Instruktori skijanja su imali pune ruke posla. Miodrag Stojanović kaže da ima puno zainteresovane djece i poziva omladinu da se pridruži zimskim čarima Kozare.

Zadovoljni su i u Planinarsko-skijaškom društvu „Ljubijski rudar“ gdje se nadaju da će uslovi za održavanje staza potrajati dovoljno dugo da se može reći da je ski sezona na Kozari uspjela.

„Temperatura je zadovoljavajuća, imamo nešto prirodnog snijega, intenzivno smo zadnja dva-tri dana radili vještački snijeg i uspjeli smo da obezbijedomo jednu ski stazu za odrasle, rade dva ski lifta, imamo stazu za djecu, bebi ski stazu i ski traku“, kaže Božo Grbić, predsjednik Planinarsko-skijaškog društva „Ljubijski rudar“

Ski pas za odrasle iznosi 20, a za djecu 15 maraka. Noćno skijanje je 18 maraka. Dok traje raspust ljubitelji skijanja moći će svakodnevno da koriste ski staze na Kozari. Kada počne drugo polugodište ski staze vjerovatno neće radiiti ponedjeljkom i četvrtkom.

kozarski.com