Snijeg nije iznenadio zimske službe u Prijedoru. Gradske ulice su čiste, a putevi prohodni, kažu nam putari. U “Komunalnim uslugama”, koje su zadužene za čišćenje ulica u gradskom jezgru, kažu da su spremno dočekali prve snježne padavine. – Naša dežurna ekipa izašla je na teren već iza ponoći, oko jedan čas i čistila je ulice prvog i drugog prioriteta. Imamo dovoljno mehanizacije i dovoljno posipnog abrazivnog materijala. Tako da smo do ranih jutarnjih časova završili čišćenje ulica. A jutros su naši radnici čistili trotoare i slivnike – rekao je direktor ovog preduzeća, Dalibor Grabež.

Prohodni su i regionalni i magistralni putevi, rečeno nam je iz “Prijedorputeva”. – Svi magistralni i regionalni putevi koje održavaju ”Prijedorputevi” su prohodni. Saobraćaj se odvija bez zastoja, a ujedno se vrši proširivanje kolovoza i čišćenje autobuskih stajališta. Na punktovima imamo dovoljne količine abrazivnog materijala i soli u slučaju intervencija – naveo je Nemanja Bursać, zamjenik šefa redovnog održavanja u “Prijedorputevima”.

Iz ovih preduzeća apelovali su na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i da povećaju oprez u zimskim danima. A svim građanima su poželjeli srećne predstojeće praznike, u poruku da će dežurne ekipe i tih dana biti u pripravnosti.

kozarski.com