avaz-ukradena skoda oktavijaDoktorica Azra Pašalić, odbornica u gradskom parlamentu Prijedora, ostala je bez skupocjenog automobila, Škoda Octavie stare samo tri godine, koja je ukradena u Sarajevu, s parkirališta u Nahorevskoj ulici.

– Auto je registrovano na mene, a u Sarajevo je putovao moj suprug Husein. Škodu je parkirao na parkingu pred jednom zgradom u Nahorskoj ulici, i ujutro kad je ustao škode tu nije bilo. Ukradena je. Suprug me je odmah obavijestio o krađi i pozvao policiju koja je brzo stigla i obavila uviđaj – kaže Azra i dodaje da je prava sreća što s ukradenim autom nisu nestala i dokumenta koja su im potrebna za američku vizu.

– Papiri su bili kod supruga. U Americi nam živi sin Emir i ženi se u maju mjesecu, pa je Husein išao u Sarajevu kako bi izvadio vizu. Da su papiri ostali u automobilu ne bismo mogli na sinovljevu svadbu. Ovako je bar to ostalo, mada nešto ne vjerujem u čuda da će moja škoda, vrijedna 32 000 maraka, biti i pronađena. Ko zna …- kaže Pašalić.

Prije nepune četiri godine lopovi su iz njene kuće u Prijedoru ukrali oko 15.000 vrijedan porodični nakit. Ni nakit ni lopovi, do sada prema njenim riječima, nisu pronađeni.

Dnevni avaz