Učenica Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Prijedora Anđela Stanojević pobjednica je ovogodišnjeg izdanja Festivala “Djeca pjevaju hitove – Novogodišnje karaoke”, koji je održan u Sportskoj dvorani “Mladost” u Prijedoru.

Ona je otpjevala pjesmu „Svoja i tvoja“ koju inače izvodi Marija Šerifović, a o najboljima je odlučivao stručni žiri koji su činili Nebojša Aleksić, Senka Spasojević i Dejan Šarović.

Drugo mjesto osvojila je Anja Stupar iz OŠ “Petar Kočić” Prijedor sa pjesmom “Ginem” grupe Magazin a treće Marija Jovanović iz OŠ “Dositej Obradović” Prijedor sa pjesmom “Kosovski božur”.

Petnaestogodišnja pobjednica je učenica devetog razreda a za nastup se pripremala posljednjih mjesec dana sa nastavnicom Draženkom Jovičin.

-Ovo je treći put da učestvujem pa nisam imala tremu. Može se reći da je za mene bila “treća-sreća” – rekla je Stanojevićeva.

U finalnoj večeri ovog tradicionalnog festivala bilo je 29 numera iz šest prijedorskih i jedne osnovne škole sa područja opštine Novi Grad.

U revijalnom dijelu nastupili su plesni studio “TOP DAnce” iz Prijedora i nekadašnja pobjednica Iva Dragojević.

Organizator festivala bila je prijedorska podružnica Udruženja estradnih radnika i estradnih umjetnika Republike Srpske “Estrada Republike Srpske”, a podržali su ga brojni sponzori.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com