prijedor-bosna-foto izvjestaj (1)Nastavili su rukometaši Prijedora seriju pobjeda na domaćem terenu u Premijer ligi BiH i u 18. kolu, devetim uzastopnim trijumfom kod kuće (ukupno 11), savladavši sa 33:25(17:9) sarajevsku Bosnu, koja im je nanijela posljednji poraz u sportskoj dvorani „Mladost“, 1. marta 2014. godine.

„Držala“ se podmlađena ekipa „studenata“ do 6. minuta (3:3), a već u narednih šest minuta domaći prave seriju od 6:0, da bi u 17. minuti imali prednost od osam golova (12:4) i tu razliku su sačuvali i na kraju prvog poluvremena -17:9.

Već tada moglo se naslutiti da sva tri boda ostaju u gradu na Sani, a nastavak susreta to je samo potvrdio.

„Nošeni“ sjajnim golmanom Miodragom Čuturom, koji je „spustio roletnu“ na svoj gol, domaći su u 43.minuti imali najveće vođstvo (24:14), koje Sarajlije, u čijim redovima je „odskakao“ najefikasniji igrač meča Anes Bečić, smanjuju do 47. minuta na 24:18, ali nisu imali snage da učine nešto više, već su u nastavku takmičenja doživjeli i peti uzastopni poraz.

prijedor-bosna-foto izvjestaj (2)Treba svakako istaći sjajno izdanje golmana Čuture koji je uz buran aplauz u 54. minuti ustupio svoje mjesto među stativama mladom Bešireviću. Naime, do tog momenta, Čutura je imao procenat uspješnih odbrana od 50 odsto jer je „skinuo“ 20 lopti i do tada primio samo 20 golova.

-Sigurno je da godi kada se pobijedi Bosna, koja je višestruki šampion Bosne i Hercegovine, isto tako i pobjednik Kupa BiH, bez obzira što gosti u odnosu na prvi dio prvenstva imaju oslabljenu ekipu, ali je pokazala da ima perspektivu i čestitam joj na onom što je prikazala. Svakako da čestitam od srca svojim igračima na pruženoj partiji i zasluženoj pobjedi. Izjednačili smo se sa Sarajlijama po broju bodova, a pruža nam se prilika da još više popravimo plasman, jer imamo fin raspored. Očekuje nas gostovanje Gradačcu, gdje neće biti lako, jer se taj rival bori za opstanak, a potom ćemo dva puta igrati kod kuće. Još imamo mogućnosti da se vinemo u sam vrh tabele i napravimo iskorak prema Evropi, iako se taj cilj, prije početka sezone, s obzirom da smo ušli sa podmlađenim sastavom, činio nestvaran – rekao je trener rukometaša Prijedora Bojan Unčanin.

Prijedor-Bosna(S) 33:25(17:9)

Prijedor
Dvorana „Mladost“
Gledalaca: 200
Sudije: Ivor Hrstić (Čapljina) i Dario Šimić (Buna)
Sedmerci: Prijedor 4(3), Bosna 5(3)
Isključenja: Prijedor 10 minuta, Bosna 8 minuta

PRIJEDOR:
Beširević-2 odbrane, Bojić 2, Unčanin 6, Miljuš, Popović 6, Škrga 1, Mirković 1, Kaurin 4, Daničić 6, Selimbegović 1, Janković, Balaban, Čutura-18 odbrana + 2 sedmerca, Savić 2, Blagojević 4, Radaković
Trener: Bojan Unčanin

BOSNA(SARAJEVO):
Ćatić, Burnazović 2, Mehinagić, Memić 5, Džinović, Palo 1, Birdahić, Džuhera 1, Karamehmedović, Bujak 2, Alibegović 1, Dramac-10 odbrana, Huseinbegović 1, Bračković, Mando, Bečić 7
Trener: Zuhdija Korkarić

Tekst i foto – N.Đerić/A.Drakulić – www.prijedordanas.com
prijedor-bosna-foto izvjestaj (3) prijedor-bosna-foto izvjestaj (4) prijedor-bosna-foto izvjestaj (5) prijedor-bosna-foto izvjestaj (6) prijedor-bosna-foto izvjestaj (7) prijedor-bosna-foto izvjestaj (8) prijedor-bosna-foto izvjestaj (9) prijedor-bosna-foto izvjestaj (10) prijedor-bosna-foto izvjestaj (11)