Policijski službenici Policijske uprave Prijedor tokom novembra mjeseca realizovali su aktivnosti pojačane kontrole pješaka i biciklista prilikom učestvovanja u saobraćaju.

Tokom trajanja pojačanih aktivnosti kontrolisano je 86 pješaka i 31 biciklista, a od ukupnog broja kontrolisanih sankcionisano je 90 učesnika u saobraćaju ove kategorije.

Najčešći evidentiran prekršaj je nekorišćenje svjetloodbojnog prsluka, ukupno 29, a evidentirana su i tri prekršaja kretanja pješaka po kolovozu pod dejstvom alkohola.

Tokom ove godine na području Policijske uprave Prijedor evidentirano je 19 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali pješaci i 13 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali biciklisti. U ovim saobraćajnim nezgodama smrtno su stradali jedan pješak i dvojica biciklista.

Imajući u vidu da je pred nama period loših vremenskih uslova i smanjene vidljivosti Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, a poseban apel upućuje se pješacima i biciklistima da poštuju propisana pravila učestvovanja u saobraćaju i da prilikom kretanja na javnom putu u periodu smanjene vidljivosti koriste svjetloodbojne prsluke, odnosno uređaje za osvjetljavanje bicikla.

PU Prijedor
Foto – ilustracija