U društvenom domu u Ljeskarama održan je donatorski ručak za završetak radova na izgradnji parohijskog doma u Donjoj Ljubiji i sanaciju krova na hramu Svetih apostola Petra i Pavla u ovom mjestu. Oko 80 odsto radova na parohijskom domu završeno je unazad četiri godine. Ostalo je da se uradi fasada i još nekoliko sitnih građevinskih radova. Međutim, prioritet je da se sanira krov na hramu, jer kiša kroz pukotine uništava freske.

“Ikonostas je jedan od najvrednijih u našoj eparhiji, s obzirom da je rađen uoči Drugog svjetskog rata. Pošto je crkva par puta prokišnjavala i bila zapuštena, neke freske su već počele da propadaju”, rekao je Slavoljub Perović, paroh u Ljubiji.

U prijedorskom SNSD-u prepoznali su potrebu mještana da dobiju parohijski dom, ali i da se hitno sanira krov na hramu Svetih apostola Petra i Pavla. Predsjednik GO SNSD Prijedor Saša Bursać kaže da je odmah reagovao kada je čuo da krov prokišnjava.

“Pozvao sam par prijatelja da doniramo sredstva za završetak krova, kako ne bi propadale freske”, izjavio je Bursać.

On je izrazio zahvalnost predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović čiji je kabinet, takođe, donirao novac za izgradnju parohijskog doma u Donjoj Ljubiji.

kozarski.com