sahranjen aldvin cehic (1)Aldvin Čehić (11) iz Ljubije kod Prijedora nastradao je preksinoć, kada se u toku igre sa braćom na njega srušila betonska ploča od šupe. Dežurna tužiteljka je izjavila da u slučaju nema elemenata krivičnog dela, a dečak je sahranjen juče na mjesnom groblju.

Dječak je preminuo u kolima hitne pomoći, na putu do prijedorske bolnice. Nesreća se dogodila oko 18.00 časova, samo dvadesetak metara dalje od Aldvinove porodične kuće, kod komšijine kuće u kojoj trenutno niko ne živi.

Dječak se igrao sa braćom Denisom i Amorom, a u jednom trenutku ploča od betona se stropoštala na njega. Najmlađi Denis je odmah otišao po oca. Arnel Čehić, otac nastradalog dječaka kaže da je slika bila stravična i da je uz pomoć komšija uspio podići betonsku ploču. Dao je sinu umjetno disanje vidjevši da je bez svijesti, a dječak je prema njegovim rečima u jednom trenutku povratio, ali se nije budio.

sahranjen aldvin cehic (5)Kola hitne pomoći su stigla nakon par minuta, ali ljekari u prijedorskoj bolnici su mogli samo konstatovati smrt.

Dječak je bio učenik petog razreda OŠ „Mladen Stojanović“ u Ljubiji.

Uviđaj je obavila dežurna tužiteljka Okružnog tužiaštva Banjaluka Biljana Janković zajedno sa ovlaštenim licima PS Prijedor, koja je konstatovala da je na dječaka tokom igre pala krovna betonska ploča i naložila je sudsko- medicinski pregled tijela.

Inače, dječak je živio u sada već četvoročlanoj porodici, koja je preživljavala od očevog nadničenja i 105 KM dječijeg doplatka.

Nastradali dječak juče je u 16.00 časova sahranjen na mjesnom groblju, a svi ljudi dobre volje koji žele pomoći nesretnoj porodici mogu pozvati na broj telefona 065/353-791.

Euroblic – G.Kaurin
Foto – Ahmed Rešidović
sahranjen aldvin cehic (2) sahranjen aldvin cehic (3) sahranjen aldvin cehic (4)