kup-brdo-bratstvo 1U srijedu je na stadionu „Vedro polje“ pod Hambarinama odigrana utakmica 2. kola Kupa grada Prijedora za Kup RS u kojoj su se sastali domaće „Brdo“ i „Bratstvo“ iz Kozarca.

Susret je odigran u jako teškim uslovima jer je cijelim tokom meča padala kiša koja je uz nisku temperaturu i vjetar dodatno otežavala igru na terenu.

S obzirom da su gosti, zbog radnih obaveza, doputovali samo sa 9 igrača očekivala se lagana pobjeda domaćih ali su fudbaleri „Bratstva“ disciplinovanom igrom u prvom dijelu meča „zatvorili“ prilaze svom golu i prijetili iz brzih kontranapada.

Početkom nastavka najbolja prilika za „Brdo“. Jedan domaći igrač je sa svoje polovine uputio dugačku loptu pred kazneni prostor gostiju, lopta je nezgodno odskočila i preskočila golmana Deumića koji je krajnjim naporom stiže na gol liniji i izbija do stative odakle se odbila u njegovo naručje.

kup-brdo-bratstvo 2Treba istaći da je zbog nedostatka „pravog“ golmana, nekadašnji kapiten „Brda“, inače igrač koji može „pokriti“ više pozicija u timu, Adnan Deumić – Kinez stajao na golu Kozarčana i tokom meča imao nekoliko dobrih intervencija.

Na iznenađenje tridesetak promrzlih gledalaca gosti su poveli 0-1 u 63. minuti kada je Mahmuljin sjajno izveo slobodan udarac sa 25 metara i pogodio donji lijevi ugao gola domaćih.

Nakon toga slijedi apsolutna „ofanziva“ igrača „Brda“ koja je urodila plodom u 83. minuti kada je Šaipi pogodio iskosa sa desne strane za, ispostaviće se nešto kasnije, konačnih 1-1.

U penal-ruletu „Bratstvo“ je prvo stiglo do prednosti zahvaljujući Deumiću koji je „skinuo“ šut Šeipija. Međutim, kapiten domaćih Jadranko Vidović brani udarac Željka Vidovića a potom i u šestoj seriji šut Vujkovića za pobjedu „Brda“ i prolaz u narednu rundu takmičenja.

Na kraju treba pohvaliti sve aktere susreta koji su uprkos lošim uslovima za igru prikazali zavidnu borbenost, a naročito goste koji su sa dva igrača manje ispali tek poslije lošijeg izvođenja penala.

BRDO-BRATSVO 1-1 (0-0) pen. 6-5

Stadion Vedro polje
Gledalaca-30
Sudije-Eremić, Kolar, Petrović
Delegat-Mladen Ličina

Strijelci:
0:1 Mahmuljin (63)
1:1 Šeipi (83)

Penali:
2:1 Muhić
2:2 Softić
3:2 Kljajić
3:3 Mahmuljin
4:3 Karupović
4:4 Banović B.
4:4 Šeipi – Deumić brani
4:4 Vidović Ž. – Vidović J. brani
5:4 Kadirić Amar
5:5 Deumić
6:5 Vidović J.
6:5 Vujković – Vidović J. Brani

BRDO
Vidović J., Šeipi, Mešić, Kadirić Armin, Banović V., Karupović, Kadirić Amar, Kljajić,
Brdar(od 70. Dedić), Gredelj, Muhić
Trener-Enes Fikić

BRATSTVO
Deumić, Sajrul Bin, Mujkanović, Vidović Ž., Memić, Mahmuljin, Banović B., Softić, Vujković, Menković
Trener-Ekrem Alić