Zamjenik gradonačelnik Prijedora Žarko Kovačević i direktor televizijskog programa “Ritam Evrope” Igor Karadarević potpisali su danas ugovor prema kojem će grad Prijedor i u 2022.godini učestvovati u ovom televizijskom programu odnosno dječijem muzičkom takmičenju osmišljenom u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou.

“Grad Prijedor mora biti otvoren grad da omogućimo mladim i kreativnim ljudima da pokažu sve svoje talente i tako će biti i slijedeće godine i zato potpisujemo novi ugovor sa `Ritmom Evrope` i nadam se da ćemo slijedeće godine mi biti pobjednici,a 2023.godine domaćini ovog takmičenja”, rekao je Kovačević.

Direktor televizijskog programa ” Ritam Evrope” Igor Karadarević izrazio je zadovoljstvo što se ovim ugovorom nastalja saranja sa Prijedorom.

“Na naše ogromno zadovoljstvo grad odnosno Gradska uprava Prijedor se složila da mi imamo tu čast da radimo i iduće godine sa decom i omladinom grada Prijedora i u 2022.godini i ovo je jedna vrsta stipendiranja i poklon najboljim plesačima i pevačima grada”, rekao je Karadarević.

On je dodao da je siguran da će Prijedorčani, ako ne osvoje prvo mjesto, onda sigurno biti u vrhu tabele znajući njihov kvalitet i želju da uvijek idu naprijed.

Karadarević je podsjetio i na 25.septembar ove godine kada je održan televizijski prenos na RTRS-u ovogodišnjeg takmičenja i kada je javnost mogla da vidi šta je sve zajedničkim snagama urađeno.

“Idemo kroz pesmu i igru osmehom zajedničkim snagama i stvaramo deci bolju budućnost upravo na ovaj način na koji deca treba da shvate budućnost”, rekao je Karadarević.

Inače, riječ je o televizijskom programu namijenjenom djeci uzrasta od 14-20 godina sa ciljem prepoznavanje mladih talenata i njihovo očuvanje na teritoriji na kojoj žive.U septembru 2022.godine domaćin takmičenja je Kotor Varoš, odakle su prošlogodišnji pobjednici.

prijedorgrad.org