Kandidat za gradonačelnika Prijedora, Goran Predojević održao je konferenciju za medije i predstavio program u oblasti podrške mladima, obrazovanju i porodici.

“Na Univerzitetu u Južnoj Africi piše na ulazu da ako želite da uništite jednu državu vi joj uništite obrazovanje”, rekao je Predojević ističući da je fokus njegovog programa upravo podrška mladima, obrazovanju i porodicama.

“Naš plan podrazumijeva izdvajanje 500.000 KM za besplatne udžbenike za sve osnovce svake godine, stipendiranje studiranja deficitarnih zanimanja u većem obimu i obezbjeđivanje posla za najbolje. Struka i znanje će se vrednovati”, rekao je Predojević.

Predojević je najavio i izgradnju Doma omladine, formiranje Omladinske zadruge koja bi omogućila srednjoškolcima i mladima sticanje iskustva i dodatnih sredstava kao i projekte prekvalifikacije radnika za tražena zanimanja.

“Kao neko ko je odrastao u ovom gradu, želim da poručim mladima da grad Prijedor mora da misli na njih i da oni moraju da imaju stabilnost i budućnost ovdje”, poručio je Predojević, koji je na glasačkom listiću pod rednim brojem 11.

On je takođe najavio i mjere kojima bi se riješilo pitanje boravka u vrtićima za svu djecu i istakao da je to nešto što je njegov klub odbornika predlagao i kroz amandmane.

DNS-SDS-PDP – Za naš Prijedor

**sponzorisana objava