Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Milan Petković razgovarao je danas u Prijedoru sa zamjenikom gradonačelnika Žarkom Kovačevićem o razvojnim projektima i investicijama, te drugim pitanjima važnim za ovu lokalnu zajednicu.

Petković je izrazio zadovoljstvo što je započela realizacija važnih infrastrukturnih projekata, među kojima je i izgradnja auto-puta Banjaluka – Prijedor. To će, kako je rekao, doprinijeti razvoju ne samo Prijedora, nego i okolnih mjesta.

“Gospodin Kovačević me je informisao i o sutrašnjoj posjeti delegacije iz Austrije, s kojima će se razgovarati o rekonstrukciji ili o gradnji nove bolnice. To su veliki i značajni infrastrukturni projekti za grad Prijedor, a razgovarali smo i o nekim drugim pitanjima kao što je izgradnja industrijske zone, za šta će biti potrebne određene odluke republičkih vlasti, eventualno i Narodne skupštine”, rekao je Petković.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora, Žarko Kovačević potvrdio je da je Gradska uprava opredijeljena za saradnju sa svim nivoima vlasti u Republici Srpskoj.

“Produbićemo tu saradnju, poštovaćemo rad Narodne skupštine RS. Nadam se da će i oni, kao viša instanca, poštovati i analizirati rad Gradske uprave, te da ćemo raditi sve u najboljem interesu za naše građane”, rekao je Kovačević.

Narodna skupština RS rado će razmotriti sva pitanja koja su bitna za građane Prijedora i u skladu sa mogućnostima, dati svoj doprinos u njihovom rješavanju, poručeno je sa sastanka.

kozarski.com