Policijski službenici Policijske uprave Prijedor učestvovali su u obilježavanju Svjetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, koje je u organizaciji Auto-moto društva Prijedor realizovano na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru.

Načelnik Policijske uprave Prijedor, predstavnici Grada Prijedora, Auto-moto Društva, Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor, Hitne službe Doma Zdravlja, Gradske organizacije Crvenog krsta i članovi Savjeta za bezbjednost saobraćaja Grada Prijedora, danas su podjelom letaka pod nazivom „Sjetimo se. Podržimo. Djelujmo“ izrazili suosjećanje porodicama stradalih i teško povrijeđenih u saobraćajnim nezgodama, a ujedno i odali priznanje svima koji spašavaju i zbrinjavaju žrtve saobraćajnih nezgoda, kojima je u pozivu spašavanja i borbe za ljudski život potrebna podrška društva.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović i predsjednik Savjeta za bezbjednost saobraćaja Grada Prijedora Žarko Kovačević upalili su svijeće u sjećanje na žrtve koje su stradale u saobraćajnim nezgodama.

Podsjećajući na dvije saobraćajne nezgode koje su se dogodile 14. novembra u kojima su smrtno stradala tri lica, načelnik Vujanović je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola, lijekova ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost vozača.

PU Prijedor