rudar prijedor-podgrmec-prijateljska (1)Rudar-Prijedor je kopirao prethodnu „generalku“ za nastavak prvenstva Prve lige Republike Srpske, kada je savladao drugoligaša Župu Superpetrol, pošto je u prijateljskom odmjeravanju snaga u Oštroj Luci bio bolji identičnim rezultatom 3:0 od Podgrmeča iz Sanskog Mosta, a zanimljivo je da su i strijelci bili isti i to redoslijedom, kao i protiv ekipe iz Milosavaca.

Po vjetrovitom vremenu viđena je dobra igra, a pošto su Prijedorčani pogodili prečku, a Sanjani stativu, u 30. minuti „zeleno-crni“ su došli u vođstvo. Čedomir Ćulum je iz slobodnog udarca sa oko 35 metara iskosa sa lijeve strane ubacio u protivnički šesnaesterac loptu, koja pogađa u ruku štopera rivala Fifića, a sudija Luka Bilbija pokazuje na „bijelu tačku“. Penal-majstor Siniša Radoja, smiren kao i uvijek, poslao je golmana Đurovića u desnu stranu, pogodivši njegov suprotan donji ugao.

Samo tri minuta kasnije hitronogi Dejan Kojić, u pravom trenutku, prihvatio je loptu iskosa sa lijeve strane u kaznenom prostoru rivala i zatresao mrežu te povećao prednost „rudara sa Sane“ na 2:0. U 35. minuti Dragan Ristić, koji se odlično kretao, vraćao i do sredine terena, potvrdio je golgeterske sposobnosti, pravovremeno prihvatio jednu odbijenu loptu i postavio, ispostaviće se kasnije, konačan ishod.

Izabranici trenera Zorana Bujića su već jednom ove zime bili bolji od ovog prvoligaša FBiH, takođe sa 3:0 slavili su, ali u Krupi na Vrbasu, a u nastavku utakmice potvrdili su da su u ovom trenutku kvalitetniji tim.

Imali su još nekoliko dobrih akcija, ali kapitenu Vedranu Kantaru, kao i ofanzivnim Nemanji Mariću i Borisu Niševiću nedostajalo je koncentracije da bi se postigao još koji pogodak. Jednom je lopta pogodila i stativu.

Rudar-Prijedor će sa kombinovanim sastavom danas (nedjelja) na stadionu „Suvi Prijedor“ ugostiti drugoligaša Srpske Borca iz Kozarske Dubice, a meč počinje u 11 časova.

Rudar Prijedor-Podgrmeč(SM) 3:0(3:0)

Oštra Luka
Stadion FK Podgrmeč (OL)
Gledalaca: 150
Sudija: Luka Bilbija (Prijedor)
Strijelci: Radoja u 30. (iz penala) Kojić u 33. i Ristić u 35. minuti

RUDAR-PRIJEDOR:
Kozić, Šodić, Kukavica, Saničanin, Ćulun, Burazor, Arežina, Kojić, Radoja, Ristić, Kantar
Igrali su još: Reljić, Mrkić, Pekija, Nišević, Gavranović, Hamzić, Marić

PODGRMEČ(SANSKI MOST):
Đurović, Brkić, Ćosić, Stakić, Fifić, Jusović, Bešlija, Mikić, Međedović, Jakupović, Jurić
Igrali su još: Kaltak, Omanović, Babović

Tekst i foto – N.Đerić/A.Drakulić – www.prijedordanas.com
rudar prijedor-podgrmec-prijateljska (2) rudar prijedor-podgrmec-prijateljska (3) rudar prijedor-podgrmec-prijateljska (4) rudar prijedor-podgrmec-prijateljska (5) rudar prijedor-podgrmec-prijateljska (6) rudar prijedor-podgrmec-prijateljska (7) rudar prijedor-podgrmec-prijateljska (8) rudar prijedor-podgrmec-prijateljska (9) rudar prijedor-podgrmec-prijateljska (10) rudar prijedor-podgrmec-prijateljska (11) rudar prijedor-podgrmec-prijateljska (12) rudar prijedor-podgrmec-prijateljska (13) rudar prijedor-podgrmec-prijateljska (14) rudar prijedor-podgrmec-prijateljska (15) rudar prijedor-podgrmec-prijateljska (16)