Omarska: Sloga Doboj 0:1

Starčević -73
Sudija: Mirić Mladen (Bijeljina)
Gledalaca: 600
Žuti kartoni: Panić, Lajić, Grahovac, Romanić Darko (Omarska) Radić, Džaferović, Milaković, Mujkić(Sloga)

Omarska:
Jokić 6,5, Lajić 6, Nišević 6, Ratković 6, Anđić 6, Marmat 6, Grahovac 6,5, Romanić Darko 6 (Vračar -), Gavranović 6 (Stević -), Panić 6,5, Jaćimović 6,5
Trener: Milenko Vuleta

Sloga:
Knežević 7, Džombić 6,5, Marković 6,5, Zajić 6,5, Radić 6 (Starčević 7), Milaković 6,5, Džaferović 6, Šaula 6,5, Knežević 6 (Trifković -), Omić 6 (Mujkić -), Šujić 6 (Dadić -)
Trener: Ćurguz Zoran

Omarska je neugodnim porazom kod kuće protiv Sloge iz Doboja završila ovu najuspješniju godinu u istoriji kluba. Poraz je neugodan, jer su gosti jednom šutirali u okvir gola i odnijeli sva tri boda kući. Nije ni Omarska stvorila neke ozbiljnije prilike pred golom Sloge, ali nije ni danas zaslužila da izgubi. Igralo se po veoma teškom terenu, tako da ni jedna ekipa nije mogla pokazati šta zna. Obe ekipe su se žestoko borile za svaku loptu, a u takvoj igri bez igre, više sreće su imali gosti i pobjedili 1:0.

Od početka je krenulo ofanzivno sa obe strane, ali u kompletnom prvom poluvremenu ni jedna ekipa nije niti jednom šutirala u okvir gola. Obe ekipe su izvele dosta kornera, stvarale su se gužve u šesnaestercu, ali bez izglednijih prilika. Mogu se samo izdvojiti pokušaj Marmata za Omarsku i Markovića za Slogu, ali su obojica bili neprecizni.

U drugom poluvremenu, slična slika, ali uz veći pritisak Omarske i nekoliko opasnih prilika pred golom Sloge, uvijek bez konkretne završnice. Bilo je dosta povika domaćih igrača i navijača na sudije Mirića i Rakića iz Bijeljine, zbog nekih odluka koje su uglavnom bile u korist gostiju, tako da što zbog terena što zbog suđenja, igra u drugom poluvremenu je bila dosta nervozna.

I onda u 73 minutu, jedan napad gostiju, lopta je ubačena u šesnaesterac Omarske. Odbrana Omarske je nespretno reagovala, rezervista Starčević se najbolje snašao i iz gužve savladao Jokića, te ispostaviće se donio gostima sva tri boda.

Do kraja utakmice, Omarska je pokušavala stihijski da izjednači, uz mnogo centaršuteva, ali odbrana Sloge je bila na visini zadatka, znalački odugovlačila, razvlačila i na kraju je utakmica završena rezultatom 1:0 za goste.

Poraz jeste neugodan, ali moramo biti svjesni da su i porazi sastavni dio igre. Borili su se igrači Omarske i danas koliko su mogli i znali, nažalost, danas je bilo nedovoljno. U svakom slučaju ova 2021. godina će ostati zlatnim slovima upisana u klupskoj istoriji, izborena je drugoligaška titula, odigrana sjajna prvoligaška sezona, pobjeđen je Rudar u Kupu BiH, a što je najvažnije stadion je bio prepun, na svakoj utakmici je bilo više od 600 gledalaca i Omarska je zasluženo ponijela epitet najfudbalskijeg mjesta u RS. To je najveća nagrada za sve igrače i upravu kluba. Nažalost epidemija korone koja je pogodila klub krajem oktobra nas je žestoko presjekla i nešto slabije smo odigrali završnicu godine. Bez obzira na to, klub izražava veliku zahvalnost igračima, stručnom štabu i navijačima. Sve su to prepoznali i brojni navijači koji su i pored poraza nagradili igrače dugim aplauzom po završetku utakmice.

Nastavljamo u martu sledeće godine.

FK Omarska