Sa dnevnog reda sjednice Skupštine grada Prijedora, zakazane za sutra, povučeno je šest tačaka koje se odnose na kadrovska rješenja budući da je sudskom presudom poništeno imenovanje Komisije za izbor i imenovanja, izjavio je Srni predsjednik gradskog parlamenta Mirsad Duratović.

Duratović je naveo da se sa dnevnog reda skidaju razrješenja i imenovanja vršilaca dužnosti na čelu Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove, Centra za socijalni rad i Agencije za ekonomski razvoj “PREDA-PD”, a da ostale tačke ostaju kao što je i najavljeno.

“Takođe, dodaju se dvije nove tačke, a to su razrješenje sadašnje i imenovanje nove Komisije za izbor i imenovanja, da bismo ispoštovali sudsku presudu”, rekao je Duratović.

Odbornici Skupštine grada Prijedor razmatraće sutra prijedlog rebalansa budžeta za ovu i nacrt budžeta za iduću godinu, prijedlog odluke o uključivanju Doma zdravlja u trezorski sistem poslovanja, informaciju o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i prijedlog akcionog plana prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda za period 2022-2026.

Sjednica je zakazana za 10.00 časova.

SRNA