Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević najavio je da će protiv bivšeg gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića podnijeti krivičnu prijavu zbog raskida ugovora s jednom firmom koji je gradu nanio štetu oko 55.000 KM, a koja je po osnovu pravosnažne sudske presude došla na naplatu gradu početkom ove godine.

Kovačević je na konferenciji za medije rekao da se radi o ugovoru o zimskom održavanju puteva iz februara 2018. godine koji je bio sklopljen s firmom “Prijedorputevi”, a koji je bivši gradonasčelnik Milenko Đaković usmenim putem, telefonski, raskinuo jednostrano, za vrijeme službenog puta u Beču, 26. febrauara 2018. godine.

“Dakle, Grad i Prijedorputevi imaju potpisan ugovor koji se ne može raskidati usmeno. Moraju postojati objektivni razlozi da bi se moglo razmišljati o eventualnom raskidu ugovora. Zbog te njegove odluke koja je nezakonita i koja je proizvela štetu po grad od 54.985,32 KM, ja ću kao neko ko obavlja funkciju koju obavlja podnijeti krivične prijave protiv njega”, izjavio je Kovačević.

On je naveo da se svaka materijalna šteta veća od 10.000 KM može smatrati krivičnim djelom.

“Prije pisanog raskida ugovora s “Prijedorputevima” odnosno već 2. marta 2018. godine, u ovaj posao uvedena “Niskogradnja Marjanović”, a od ukupno tri ponuđača na prvobitnom tenderu grupa ponuđača “Končari” Prijedor i “Divel” Sanski Most imalo finansijski najpovoljniju ponudu, a “Niskogradnja Marjanović” najskuplju.”, rekao je Kovačević.

On je najavio da će u narednih mjesec dana održavati redovne konferencije za medije kako bi javnosti iznosio ovakve i slične slučajeve i da će za sve što je nanijelo gradu štetu ići krivične prijave.

prijedorgrad.org